Zeharia Sičin 1920-2010

“Kraj je u početku usidren. Moguće je predvideti budućnost ako nam je prošlost poznata“

Čuveni orijentalist i najpoznatiji pre-astronautik, priznati izučavalac praistorije, Zeharija Sičin je 9. oktobra umro u 90-toj godini u Njujorku.

Rodjen u Bakuu 1920, vladao je starim i novim hebrejskim i poznavao mnoge semitske i evropske jezike. Izučavao je Stari zavet, istoriju i arheologiju Bliskog istoka. Jedan od malo orijentalista koji je mogao da čita sumersko klinasto pismo za koje se smatra da je ključ znanja ljudskog postanka.

On je autor brojnih bestselera u kojima je između ostalog postavio teze o nastanku savremenog čoveka. Dao je upečatljiv prilog o postojnju još jedne planete u našem Sunčevom sistemu

Vanzemaljci Anunnaki sa hipotetične 12.  planete Nibiru koji su još pre više hiljada godina posetili i boravili na Zemlji a prema njegovoj interpretaciji Sumerskih tablica pisanih klinastim pismom. Ti vanzemaljci, prema Sičinovoj interpretaciji potiču sa planete Nibiru čija se putanja nalazi iza Neptunove. Anunaki (oni koji su sa Neba na Zemlju došli) su Zemlju posetili i kolonizovali prvi put još pre oko 450.000 godina i pomoću genetske manipulacije na Homo Erektusu napravili ljude kako bi ih koristili kao robove.

Prema njemu su savremeni ljudi nastali mešanjem Anunakija sa ženama ropkinjama što je u starozavetnoj Knjizi Postanja navedeno pod imenom „Bogovi Nephilimi.“

Sičin je nalazio paralele za svoje zaključke u Starozavetnim , sumerskim i egipatskim i drugim drevnim tekstovima u koje spada i delo Gilgameš a koji su se u mnogo čemu poklapali uprkos različitom poreklu , vremenu i kasnijim intervencijama .

Interesantno je da je Sičin pre par meseci predlagao da se izvrši analiza gena skeleta Sumerske kraljice Puabi kako bi se dobio dokaz da je ona „Polubožanstvo“. Kraljica Puabi je pre oko 4.500 godina vladala Sumerima i krasila ju je i titula Nin – koja po Sičinu znači „Boginja“ i njena neoštećena grobnica je nađena 1920. godine.

Objavio je 13 knjiga prevedenih na 25 jezika, na koje se pozivaju brojni autori.

Najpoznatija dela:

  • „Dvanaesta planeta“: kada, gde i kako su astronauti sa druge planete stigli na zemlju I napravili Homo sapiensa. Jedna od najznačajnijih knjiga o postanku Zemlje i čovečanstva uopšte.
  • „Kosmički kod“: Znanje bogova razotkriveno , istina o Anunakijima , koji su ljudima pokazali kosmičke tajne
  • „Zvezdana kapija ka nebu“- Bogovi, mitovi ,kulture, piramide.
  • „Armagedon, poslednje vreme i predskazanja o ponovnom dolasku (The End of Days)
  • “Rat bogova I čoveka”
  • “Istorija se ponavlja današnja svetska situacija na početku 21.veka posle Hrista ima svoje paralele u 21.veku pre Hrista- kada je jedan atomski udar potresao Bliski istok I svet.”

Još informacija na: http://cosmiclog.msnbc.msn.com/

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

3 Responses do “Zeharia Sičin 1920-2010”

  1. Vreme каже:

    Fantastican sajt o fenomenima za koje se i ne može naslutiti d a postoje.

  2. Demijan каже:

    Gde se mogu naći njegove knjige? Uspeo sam samo preko neke knjižare iz Leskovca da dodjem do 2 knjige, a ostale gde god sam gledao stoji da su rasprodate, ima li neko možda informaciju o tome? Hvala unapred.

    • Rembrant каже:

      teško da ih igde ima,i ja tražim takođe,uspeo sam da nađem samo jednu polovnu,uvek preostaje PDF format,da li bi bio ljubazan da ostaviš kontakt te knjižare iz Leskovca,hvala

Ostavite komentar