Život na 500 miliona planeta

Samo u našoj galaksiji, je prema najnovijim otkrićima, moguć život na preko 500 miliona planeta – tvrde naučnici NASE!
Svemirski teleskop „Kepler“ omogućio je, prema dosadašnjim istraživanjima zaključak da u Mlečnom putu egzistira preko 50 milijardi planeta od kojih se najmanje 500 miliona nalaze u zoni gde su takve temperature koje omogućuju uslove života slične kao na našoj Zemlji.
Posle jedne godine osmatranja jednog dela vasione „Keplerom“je izračunato da je ovaj broj veoma verovatan, navodi naučnik Nase William Borucki na nedavno održanom predavanju u Vašingtonu. On tvrdi da svaka druga zvezda u svom okruženju ima planete te da svaka dvestota zvezda ima takvu planetu koja bi mogla dati uslove za život. Do sada se smatralo da u našoj galaksiji ima oko 100 milijardi zvezda ali se sada predpostavlja da je taj broj najmanje 300 milijardi, dok se broj galaksija u svemiru procenjuje na 100 milijardi!

Svemirski telekop “Kepler” ima specijalan zadatak otkrivanja planeta u Mlečnom putu i do sada je otkrio 1.235 planeta od kojih se 54 nalaze u takvoj putanji oko svog „sunca“ da klimatski uslovi omogućavaju život.
Prema Boruckom se zaista može postaviti pitanje, imajući sve ove podatke u vidu, zašto nas vanzemaljci do sada nisu posetili? Ili su možda ipak jesu?

http://www.nasa.gov

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar