VELJKO MILKOVIĆ U ŠVAJCARSKIM MEDIJIMA

veljko 00Renomirani Švajcarski časopis NET Journal je objavio na celoj stranici izveštaj o poznatom pronalazaču iz Novog Sada Veljku Milkoviću.

U opširnom članaku se navode više Veljkovih pronalazaka kao da je i dobitnik brojnih nagrada za svoje pronalaske i istraživanja. http://www.borderlands.de/net_pdf/NET1112S41.pdf

Pronalasci Veljka Milkovića nisu do sada naišli na širi odziv stručne javnosti. Milković je doduše dobio visoka priznanja na nekim izložbama svojih pronalazaka, ali je većina stručnjaka u pogledu ocene prirode ovih pronalazaka ostala uzdržana.

veljko 11Priznanja su došla više zbog toga što Milkovićev osnovni model predstavlja novi oblik proste mašine. Čudno je već i to što ova prosta mašina nigde do sada nije primenjena, a mogla je da se napravi još pre par hiljada godina. Da jeste, današnja civilizacija bi izgledala sasvim drugačije. Razlog za ovo kašnjenje verovatno leži u tome što takve pojave u prirodi ili nema ili je teško uočljiva.

Kada je Milković konačno napravio tehnički jasan i upečatljiv osnovni model, dvokraku polugu sa fizičkim klatnom, potražio je mišljenje stručnjaka i naučnika. Model je bio izložen pred brojnom publikom na nekoliko sajmova pronalazaštva. Oko koeficijenta korisnog dejstva uređaja mišljenja su bila podeljena. Zakon održanja energije nije dopuštao da koeficijent korisnog dejstva bude veći od jedinice, a model je odavao utisak da se događa upravo ono što taj zakon ne dopušta. Sve je govorilo u prilog tome da je koeficijent korisnog dejstva veći od jedinice. Izvođenje egzaktnog dokaza se odužilo. Bez odgovarajuće opreme nikakva dovitljivost nije mogla da pomogne. Osim toga, stavljanje zakona održanja energije pod znak pitanja iziskivalo je ozbiljan napor, za koji većina naučnika upoznatih sa Milkovićevim pronalascima nije bila raspoložena.

Značajnog udela u istraživačkom radu imali su brojni Milkovićevi saradnici, koji su svojim tumačenjima, mišljenjima, grafičkim radovima, crtežima, matematičkim izvođenjima, sugestijama i raznim drugim tehničkim uslugama, ubrzali tok istraživačkog rada.

Sve u svemu, pokazalo se da je fizika, takva kakva je sada, pretesna za Milkovićeve modele dvostepenog oscilatora, ma koliko to zvučalo neverovatno. To je svakako glavni razlog što je Milković tako dugo čekao na to da se njegovi pronalasci naučno obrazlože i prihvate.

Može se reći da Milkovićevi modeli zadovoljavaju glavni uslov koji „večiti motor“ podrazumeva, a to je pozitivan energetski bilans. Izlazna energija je veća od ulazne. Međutim, ovi modeli još uvek nisu autonomni. Postepeni pad energije primarnog oscilatora, a to je najčešće fizičko klatno, mora da se nadoknađuje iz spoljnih izvora energije. Ipak, stepen korisnog dejstva ovih mašina veći je od jedinice i samim tim neuporedivo veći od stepena korisnog dejstva bilo koje do sada poznate mašine, što se prema važećim fizičkim zakonima nije moglo očekivati.

Veljko Milković • Pronalasci, inovacije, patenti • Samogrejna ekološka kuća, šume za proizvodnju hrane, staklenici, plastenici • Dvostepeni mehanički oscilator – Sistem klatno-poluga • Petrovaradinska tvrđava – podzemlje i nadzemlje, alternativna vodička služba • Svet misterija • Arheološka otkrića • Knjige • Ideje za umetnost, hobi, biznis… na WEB stranici:

http://www.veljkomilkovic.com/

veljko 22

 

 

 

 

 

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

4 Responses do “VELJKO MILKOVIĆ U ŠVAJCARSKIM MEDIJIMA”

 1. Miki каже:

  „Postepeni pad energije primarnog oscilatora, a to je najčešće fizičko klatno, mora da se nadoknađuje iz spoljnih izvora energije. Ipak, stepen korisnog dejstva ovih mašina veći je od jedinice…“

  Ako je stepen korisnog dejstva >1 onda je onaj zakon koji to negfira i brani jednostavno prevazidjen, zastareo. A to ovde jeste slučaj!

  Uopšte nije problem što se POVREMENO mora dodati mala količina energije klatnu, tj. zaljuljati ga U PRAVOM TRENTKU. Taj „pravi trenutak“ je suština koncepta: to je dejstvo spoljne sile na rezonantnoj učestalosti sistema, i to objašnajva mnoge fenomene. Rezonansa je velika „stvar“ koji je i Tesla potencirao i primenjivao. U istoj su situaciji i daca kad se ljuljaju na ljuljaškama – ona bez nauke uspevaju da povećavaju veličinu tog njihanja, čisto onako na osećaj, instiktivno.

  Problem su okoštale naučne strukture koje ne bi da im se remeti njihova udobna žabokrečina. Svako bi onda mogao da im postavi pitanje – a što se ti nisi setio tako proste stvari, ili zašto si verovao u nešto što nisi proverio?

  Jedino što sadašnja oficijelna nauka može da učini u ovakvim slučajevima – a ima ih sve više – je da ih ignoriše, što ona ustvari i čini…

 2. Gordon Flash* каже:

  Ako se dobro sećam u knlizi Džona O’Nila o Nikoli Tesli,Tesla je lično dao u jednom poglavlju opis đerma na čijem se kraju nalazi ljuljaška na kojoj se dete ljulja a kao krajnji učinak toga oscilatornog sistema objasnio je Tesla je jedan od načina i mehanički primer oscilatora sa mogućim merljivim uvećanjem ljudske energije.Razmišljajući i o mogućnosti konstrukcije energetskog poboljšanja rada naftnih pumpi koje su u to vreme nicale ko pečurke posle kiše širom Amerike..
  takođe primećujući da ta oblast istraživanja fizike klatna kao oscilatora lambda/četvrtina može da bude veoma zahvalna u otktivanju nepoznatih fenomena prirode,i tome bi trebalo posvetiti ozbiljnu pažnju..naravno Tesla je proučavao mehaničke primere rezonancije koji su mu služili kao analogni putokaz i opravdanje za istraživanje i u električnim oscilatorima.
  Ovo što je gospodin Veljko Milković istraživanjem učinio jeste taj eksperimentalno_praktični napredak fizike.
  S obzirom da se fizika razvijala dobrim delom iz industrijske potrebe za parnim mašinama,TERMODINAMIKA se uglavnom bavila OSLOBAĐANJEM RADIJACIJIM OGRANIČENE KOLIČINE KUMULIRANE ENERGIJE I NJENIM PRENOŠENJEM,SA VIŠEG ka NIŽEM potencijalu..
  ..slično je i sa pražnjenjem kondenzatora,ali pri tom sobzirom na oscilatorne procese u uslovima rezonancije FIZIKA MORA BITI KOMPLETIRANA I NOVIM ZAKONIMA.
  Da li znate kako treba biti formulisan taj nedostajući zakon prirode? Pokušajte. 🙂

 3. Petar Stojiljković каже:

  Kod nas je veoma teško sve jer naši „Stručnjaci“ zbog svoje sujete ne predažu ništa što nije korisno za njihov džep a korisno je jedino napretku društva.Umesto da priznaju svoje neznanje i puste ljudima da rade oni ih na sve moguće strane birokratizovanim aparatom sprečavaju da rade i ostvare bolji život gradjana i celom društvu.Lakše je da se poskupi struja u da se tako dubljim guranjem ruke u džep potršača preliju sredstva u ruke nesposobnih.
  Kada bi samo neko imao sluha….gde bi bio kraj ovoj Srbiji.
  Veljko brate idi u Ameriku i TESLA je samo tako mogao da uspe i da Srbija konačno počne da koristi tvoje pronalaske koje će našui „Stručnjaci“ kupiti od amerikanaca.

 4. Miodrag каже:

  Priroda kosmosa je etarska! Tesla nije pricao u prazno. Oscilovanje etra jeste realan izvor energije za ispoljavanje materijalnog sveta. Svaki delic kosmosa prozet je bezbrojnim oscilacijama a mnogi jos uvek govore o potpuno praznom prostoru na kome pociva Njutnova i Ajnstajnova okultna mehanicisticka fizika. Da se odmah razumemo, Prazan prostor ne moze da stvara niti da prenosi oscilacije.NISTA nikada ne moze da postane u NESTO, jer to NISTA podrazumeva i fakat da ne postoji ni Tvorac koji bi NISTA pozeleo da pretvori u NESTO. A i od cega bi.

  Veciti primalac i sprovodnik te neizmerne energije jeste etar|Tesla|

  Upravo taj etar koji neprekidno drmusa sav kosmicki prostor, ubrizgava svoje oscilacije klatnu i poluzi Veljkovog oscilatora i tera ih da prekovremeno rade!

  U svoje vreme Tesla je bio tristo godina ispred svih genijalaca koji su verovali da dvesto milijardi galaksija moze da nastane ni iz cega i da materija moze da deluje na drugu materiju privlacnom nematerijalnom silom na daljinu kroz potpuno prazan prostor. Veljkov izum je danas tri veka ispred teorijske fizike koja se jos uvek saplice o crne rupe, tacku singulariteta koja je progutala vreme i sav beskonacni prostor, o zakrivljenje potpuno praznog prostora i sl. Na fiziku koja pociva na zdravom razumu necemo jos dugo cekati. Mehanicki dvostepeni oscilator oborio je prvu dominu logike praznog prostora. Cujem Teslu kako se smeje.

Ostavite komentar