RTANJ EXPERIMENT 2013

rtanj 00RTANJ EXPERIMENT 2013 je internacionalna naučno – istraživačka konferencija koju organizuje centar za istraživanje i ekologiju Duh Rtnja u saradnji sa domaćim i stranim stručnjacima u periodu od 02. do 11. avgusta 2013.

 

„RTANJ EXPERIMENT 2013“ je organizaciono najzahtevniji i tehnički najsloženiji istraživački poduhvat do sada izveden na Rtnju i uopšte kada su istraživanja elektromagnetnih fenomena piramida u svetu. Srbiju i Rtanj će posetiti multidisciplinarni tim od oko 25 eksperata iz Rusije, Kanade, Velike Britanije, Italije, Finske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije. Glavni eksperiment će trajati neprekidnih 3 dana. Oko 250 Kg opreme će biti postavljeno na vrhu piramide putem koje će se pokušati otkriti tačna lokacija izvora elektromagnetne frekvencije i ultra zvuka Rtnja.

rtanj 01Rtanj će se pobuđivati frekventnim generatorom i pratiće se prostiranje njegovog eha. Ovo je eksperiment koji nije samo po pitanju svojih učesnika internacionalan, već i po pitanju država u kojima će se pored Rtnja eksperiment paralelno sprovoditi. Sve što se dešava na Rtnju, pratiće se u Beogradu, ali i putem aparatura u Zagrebu i putem urađaja koji će biti postavljen na vrhu Bosanske Piramide Sunca u Visokom. Uz pomoć jedne tone sofisticirane tehnologije vrednosti 500.000 Evra i veliki ljudski, životinjski i tehnički angažman, pokušati doći do novih otkrića na planini Rtanj.

Kako je zaista reč o nesvakidašnjem poduhvatu, na vrhu piramidalnog Rtnja će biti postavljene i mnogobrojne kamere. Standardne za snimanje eksperimentalne opreme,  ali i termo i kamere IC i UV spektra, kao i dva sistema polikontrastne interferentne fotografije, koje će emitovati signal u glavnu istraživačku bazu u naselju naselju Rtanj gde će se monitoring vršiti sa oko pola tone opreme. Pre, tokom i posle eksperimenta će istraživački tim sa gostima obići mnogo lokacija u podnožju Rtnja u opštinama Boljevac, Sokobanja i Zaječar i sa oko 250 Kg opreme pored uživanja u pravilnoj geometriji i nestvarnoj prirodi, dopuniti dosadašnju istraživačku građu Rtnja.

Iz želje da se transparentno predstavi istraživački postupak, postojaće on-line supervizori koji će pratiti merenja. Putem posebnog internet TV kanala svi zainteresovani će moći pratiti aktivnosti i podatke zabeležene sa vrha Rtnja ali i uživati u razmeni mišljenja i zapažanjima predavača tokom direktnih prenosa brifinga i konferencija.

rtanj 02Kako je Rtanj pun izazova, za očekivati je i iznenađenje u vidu gosta iznenađenja, eksperimenata sa Teslinim kalemovima i zavojnicama, laserima, zvukom, svetlom itd. Pored redovnog predavačkog programa u večernjim časovima u sali TUK Rtanj – Milenium Grup, biće i predavačkih skupova koji će se održati u prirodi, na vrhu Rtnja, pored Vrmđanskog ( Vrmaškog ) jezera, u pećini Golema Porica, Bogovinskoj pećini, Zlotskoj i Rtanjskoj mag. anomaliji, vrhu Baba, brdu Ljuljaška, brdu Kostandinovica, Latingradu, Ilinu, Boljevcu, Brestovičkoj banji, Gamzigradskoj banji, Banji Jošanica i Sokobanji… ali i nesvakidašnjem predavačkom ambijentu kao što je predavanje u bazenu o lekovitosti i sastavu termomineralnih voda obogaćenih blagotvorno radioaktivnim gasom Radon. Ambijentalni prostor predavačke sale će biti obogaćivan isceliteljskim frekvencijama putem najsavremenijeg generatora skalarnih talasa kostruktora Ing. el.teh. Gorana Marjanovića. Tokom vikenda, gosti će moći uživati i u muzičkim dj performansima u Rosalijumu i botaničkoj bašti na otvorenom u parku Šuma a vrlo  zanimljivi će biti snimci paraglajderista koji će pokušati prići što bliže nepristupačnom terenu na kojoj se nalazi monomentalna glava oblikovana u reljefu Rtnja.

Zahvaljujući dugogodišnjoj podršci istraživanjima Rtnja, glavna istraživačka baza i predavački program je kao i do sada u naselju Rtanj u TUK Rtanj – Milenium Grup.www.mileniumrtanj.com +381 (0) 30 465 001, 064/ 861 57 44, 064/ 861 57 43

rtanj 03Kao i do sada, sve aktivnosti su javne i besplatne izuzev tokom glavnog eksperimenta kada je neophodno pridržavati  bezbednostnih uputstava redarske i Gorske službe spasavanja. Zbog ograničenih kapaciteta tokom predavačkog programa, u cilju kvalitetnijeg ambijenta i organizacionih protokola, neophodno je da svi zainteresovani gosti koji budu želeli aktivno pratiti predavački program, svoje sedeće mesto rezervišu slanjem svojih podataka ( ime, prezime i broj dana učestvovanja na predavanjima ) na duhrtnja@gmail.com Zbog visokih organizacionih i produkcijskih troškova, učešće na predavačkom programu će se participirati simbolično sa 100 RSD. Hvala svima koji podržavaju istraživanja Rtnja.

 

Više o preliminarnim i nadolazećim  informacijama vezanim za ovaj poduhvat na:http://www.duhrtnja.com/rtanj-experiment-2013/

rtanj 04

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar