HIDROKOLON TERAPIJA

balansZdrava creva čine osnovu za zdravo telo. Poznato je da postoji čvrsta veza između procesa varenja i imunog sistema. „Smrt spava u crevima“ kaže jedna izreka vrlo aktuelna u današnjem vremenu.

Iskustvo je pokazalo da praktično nema čoveka sa idealnom funkcijom creva.Većina ljudi pati od poremećenog odnosa crevnih bakterija što vodi do lošeg varenja i nagomilavanja  otrova i otpadnih materija koji  se ne mogu dovoljno brzo razgraditi i izbaciti iz tela, kiseonik ne dospeva u dovoljnoj meri u tkiva što sve izaziva autotoksikaciju-samotrovanja.

Od davnina su poznate metode ispiranja debelog creva. U starom Egiptu, Rimu I kod Esena se mogu naći opisi procedure čišćenja creva.

Hidrokolon terapija je tehnički razvijena i usavršena metoda dobro poznatog klistiranja.

Izvodi se pomoću specijalno dizajniranog aparata. Koristi filtriranu vodu kontrolisane temperature i blagog pritiska za nežno unutrašnje čišćenje debelog creva (kolona) od naslaga koje se godinama talože u naborima. Ustanovljeno je da fekalni otpad zajedno sa sluzi, lošim bakterijama, gljivicama i parazitima može biti težak od 1 pa čak do 8kg, a debljina naslaga u nekim slučajevima i do 1cm u prečniku. Ispiranje creva je pranje tela iznutra. Odlična je kao dodatak vašem prolećnom čišćenju. Efekti su vidljivi odmah posle prvog tretmana.

Osećate se lakše, u glavi „bistrije“ i osećate priliv energije.

Pošto ste prošli detoksikaciju i oslobodili organizam nagomilanih otrova  osetićete da vam je stomak splasnuo, a pošto ste izgubili nataložene kilograme fekalnih masa,  gubite na telesnoj težini i obimu.Nestaje loš zadah iz usta, koža postaje glatka i sjajna, nestaju ekcemi, akne i bubuljice.

Oslobađate se hronične opstipacije i neredovne stolice, usporene probave, poboljšava se peristaltika creva. Ispiranje creva olakšava menstrualne tegobe, cistitis,  zapaljenske procese na jajnicima i pomaže u iskorenjivanju kandide i parazita.Takođe  pomaže  u  uspostavljanju boljeg hormonskog  balansa kao i efikasnije  bubrežne funkcije.

Hidrokolon terapija je veoma efikasna  metoda u lečenju alergija, astme, upornih glavobolja i  migrene, hroničnih bolesti zglobova i mišića. Pozitivno dejstvo je dokazano u slučajevema:

Alergije

Astme

Glavobolje i  migrene

Hroničnih bolesti zglobova i mišića

Nestaje loš zadah iz usta

Koža postaje glatka i sjajna

Nestaju ekcemi, akne i bubuljice

Oslobađate se hronične opstipacije i neredovne stolice

Oslobađate se usporene probave

Oslobađate se kandide i drugih parazita

Poboljšava se peristaltika creva

Olakšavaju se  menstrualne tegobe, cistitis,  zapaljenski procese na jajnicima

Pomaže u iskorenjivanju kandide i parazita.

Pomaže  u  uspostavljanju boljeg hormonskog  balansa

Pomaže da  bubrežne funkcije postanu efikasnije

Neophodna kod prelaska na dijetetski režim ishrane

Neophodna u periodima posta

Utiče na smanjenje težine

Apetit i osećaj prisutne gladi se smanjuje

Utiče na smanjenje obima struka do dva konfekcijska broja

ŠTA JE KOLON?

Kolon (lat.colon) je debelo crevo i završnica je crevnog trakta. Sastoji se anatomski od nekoliko delova: ushodni, poprečni, nishodni,  tzv.sigmoidni (u vidu slova „S“) pravi deo i analni (čmarni).  Kao i ostala creva to je šuplji organ nalik kobasici. Histološka građa debelog creva je takođe specifična. Kao i tanko crevo i kolon ima  slojevitu građu i specijalno raspoređene  slojeve mišićnog tkiva koji pokreću sadržaj creva, talasasto, od želuca do čmara. Ti pokreti su poznati pod imenom peristaltika. Ovi pokreti su regulisani tzv. AUTONOMNIM nervnim sistemom i nisu pod dejstvom naše svesne  volje. Međutim ovi pokreti  su veoma podložni podsvesnim, psihogenim stres faktorima, što je svima veoma poznato…(studenti pred ispit, velika briga i iščekivanja…mogu rezultirati teškim prolivima ili dugotrajnim zatvorima).

Tokom procedure vaše debelo crevo će biti očišćeno  od godinama taloženih naslaga u naborima  creva i ostavlja zdravo,  higijenski čisto okruženje u vašem stomaku.

Udobno se smestite na krevet u specijalno dizajniranom donjem vešu za jednokratnu upotrebu. Preko vas se prebaci čist peškir. U završni deo vašeg debelog creva 3-4cm lekar aplikuje sterilni nastavak za dotok mlake vode, bez bola i neprijatnosti. Lekar provodi proceduru tako što mlakoj filtriranoj vodi iz aparata omogućava da polako i nežno ispunjava i protiče kroz vaše debelo crevo, kako bi se podstakla i obnovila njegova peristaltika i izbacila nataložena fekalna masa. Protok vode se nastavlja dok ne osetite u stomaku blago naprezanje. Tada se voda kroz, drugo odvodno crevo izbacuje zajedno sa fekalnom masom rastvorenom u vodi. Sve se odvija u zatvorenom sistemu aparata, pa se oko vas ne šire nikakvi neprijatni mirisi. Proces se ponavlja dovoljno puta tako da  jedan  tretman  zamenjuje 20-30 klizmi tj. klistiranja.

Ceo proces možete pratiti udobno ležeći, a lekar vam je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja.

Procedura je bezbolna, udobna, elegantna, traje 45min i provodi je lekar posebno obučen za ovu vrstu tretmana.Ne postoji mogućnost bilo kakve zaraze niti infekcije

Preporučuje se 3 do 5  tretmana  kako bi se isprali svi delovi debelog  creva. Međutim i  jedan tretman je od velikog značaja.

Prema našem iskustvu, obilna evakuacija sadržaja, najčešće se dešava u toku treće terapije.

Ako imate strah, nedoumice oko indikacija ove procedure posavetujte se i sa vašim i sa našim lekarom.

Hidrokolon terapija, koju provodi lekar obučen za ovu proceduru, je potpuno sigurna, pouzdana i bezbedna pa nije potreno obavljati predhodne preglede i pretrage za ovu proceduru.

Ispiranje creva PREPORUČUJE  SE  kao priprema za crevne preglede kao što su kolonoskopija, rektoskopija i sigmoidoskopija, te kao priprema kod abdominalnih operativnih zahvata.

Procedura ispiranja creva idealna je kao priprema za post ili tokom samog posta pri raznim dijetama ili kao pomoć kod gubitka težine.

Hidrokolon terapija predstavlja temeljno čišćenje celog organizma i uvek je najefikasnija i najdelotvornija ako se provodi preventivno. Najveća korist je kao prevencija karcinoma debelog creva koji se u Vojvodini nalazi na prvom mestu, po učestalosti kod muške populacije.

Da biste telo pripremili za hidrokolon terapiju i imali maksimalne koristi i efekte, savetujemo sledeći režim ishrane 24h pre vašeg tretmana.  Izbegavajte konzumiranje hrane koja stvara gasove, kao što su mahunarke (pasulj, sočivo, grašak i dr.) zatim brokoli, kupus, karfiol, luk, krastavac, šargarepa, sveže jabuke i banane.  Na minimum smanjite kafu, alkohol, šećer, hleb, slatkiše i voćne sokove sa dodatkom šećera.

Preporučujemo hranjiv zeleniš, enzime, vitamine, minerale i sveže organske sokove. Nastavite sa detoksikacijom i podmlađivanjem vašeg tela i moći ćete da postignete optimum  zdravlja pomoću još nekih metoda koje vam stoje na raspolaganju u našem Centru. Izbegavajte hranu koja stvara gasove, nekoliko dana nakon ispiranja creva. Hrana koja stvara gasove uključuje: šećer, proizvode od pšenice (hleb, kolači, paste), alkohol, gazirana pića i crvena mesa.

Hidrirajte se!!! U toku dana popijte do 2l vode ili razblaženog biljnog čaja. Ovo će omogućiti odlične nivoe hidratacije koji će još više povećati efekte tretmana.

Nemojte previše vode popiti neposredno posle tretmana, jer abdominalna masaža koja opušta creva može takođe stimulisati i bešiku. Bolje da pojedete blagu, nekiselu čorbu od povrća ili neki lagani obrok.

Sveži sokovi od povrća su hranjivi i pomažu opuštanju creva.  Šargarepa, đumbir, celer, nana i spanać su odlična kombinacija.

Obezbedite telu dovoljno sna. Sledećeg dana bićete u odličnoj kondiciji,  emocionalno,  psihički,  duhovno i fizički.

Balans Medika ima savremeni aparat koji je jedini u Srbiji registrovan od strane  Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS)

broj. 515-02-00193-14-001.

Aparat je programiran za samočišćenje, samodezinfekciju, ozoniranje, filtriranje i preciznu kontrolu pritiska i temperature, radi maksimalne sigurnosti, bezbednosti i zaštite pacijenta.

Svi delovi sistema koji dolaze u kontakt sa pacijentom fabrički su sterilisani, napravljeni od specijalne medicinske plastike za JEDNOKRATNU upotrebu i registrovani u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS).

  Prof.dr.Spomenka Mujović
 BALANS MEDIKA – BEOGRAD; CINCAR JANKA BR. 2

http://hidrokolon.com/strucni-tim/

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar