Kristaliterapija- kako izabrati kristal

crystal-fieldNije važno, zaista nije važno koji kristal birate, iz koje vrste. Jako je važno kako mu pristupate.

Onog mometna, često i danima pre toga, u vama, oko vas su energije koje savetuju nabavku odredjene vrste kristala. To zvuči čudno, ali relacija čovek-kristal  postoji i istom ću se baviti kroz ove redove.

Ja taj osećaj “Kristal mi se kupuje” nazivam najavom i uvek se trudim da je ispoštujem.

Birati kristal može da bude doživljaj. Osim što prilazite fenomenu, vi birate prijatelja, saradnika, instrument.

Sad, mnogo vas će privući boja i oblik kristala, mene privlače potrebe. Moguće je da je to zato što sam negde uz put prepoznala to koliko mi je važno da imam odnos sa svakim nabavljenim kristalom i to što obično kristale nabavljam iz potrebe, po nameni, ali svakako za rad. I ja ne preporučujem gomilanje kristala.
Mnogo vrsta kristala znači mnogo različitih zračenja. Svako to zračenje, svaka vibracija u nekom trenutku radi svoje. “Svoje” znači to da kristali imaju svoj prirodni proces komunikacije, čišćenja, punjenja i ostalih radnji na koje mi kao ljudska bića ne možemo da utičemo. Osim toga, imaju taj fenomen pamćenja. To bi značilo, da osim što u život uvodite jednu prirodnu memoriju, vi uvodite i ono što je ista uz put primila.

To što je uz put primila, to je ono što vam savetuju da očistite prilikom kupovine kristala.  To je samo malim delom ispravno. Kažem samo malim delom, jer kristali imaju osobinu SAMOČIŠĆENJA i o njoj ću kasnije. Medjutim imaju i jednu osobinu koju je važno istaći.  Nisu raspoloženi da se  svakome predstave na isti način. Poštuju evoluciju individue i mogu se igrati neko vreme, poštovati vaše navike, ali tokom vremena, kao učitelji i kao gosti u vašem životu, te kao dobronamerni pomagači, oni će vam kroz lekciju dati priliku da im se posvetite na način koji im je prikladan i na način koji priliči tom nivou  inteligencije. To može da iznenadi, zaboli, ali svakako može da pokrene. Pokrenuće vas da spoznate osnove koje nisu ni nalik na one koje ste do tada usvajali. Tada se može desiti da ćete odbaciti sve što ste do tada primali i može se desiti to da ćete se okrenuti porukama koje ćete prepoznavati kao kristalne. Nemojte se tada iznenaditi načinu na koji ćete primati te poruke

Da skratim, poruka koju hoću da pošaljem glasi ovako:

hematitNije preporučljivo nasumice birati kristale, gomilati ih, jer gomilanjem kristala u privatnom prostoru, u životu gde žive ljudske energetske pa i druge konstitucije, može da zbuni. zato što se u jednom trenutku i u trenucima generalno razvijaju sponatana zračenja iz svih tih primeraka i može se desiti da vas u istom trenutku “kontaktira” najmanje deset različitih vibracija i vi se, a i ostali ukućani možete zbiniti jer ne znate ko i kako vas kontaktira i šta vam poručuje, traži, ili govori. To je kao galama na stanici. To može da izgleda kao da slušate zvukove iz nekoliko radioaparata u isto vreme. I to se dešava redovno, ukoliko ne obratite pažnju i ukoliko nemate znanje kako da ograničite i sihronizujete kristale.

Saznanja i znanja o delovanju kristala se stiču direktnim radom sa kristalima. U tom radu negujete tehnike koje dobijate direktno od kristala, ili posredstvom mentora i na taj način učite osnove koje prilagodjavate vašim potrebama, isto tako i vašem prostoru, životu i slično. Drugo, nije sve napisano istina i nisu sva iskustva usvojiva. Nekada će se izuzetno dobro složiti hematiti i haliti npr, nekada ne. Nekada će se hematit bolje napuniti uz mirovanje u zemlji, nego što je njegov boravak kraj ametista.  Ne postoji nikakva dogma šta se mora, već ćemo inteligentno i obazrivo u svakoj situaciji tražiti najoptimalnije rešenje.

Većina već ima svoj način. Jedan od meni prisnijih jeste onaj da rukom opipavam kristal. I to tako što ga ne dodirujem direktno, već prelazim dlanom preko grupice kristala iste vrste,dlan ima svoje energetske tačke i one reaguju na kristalna zračenja.

Ja prelazim dlanom tik iznad te grupice kristala i izdvajam nekoliko. Od tih nekoliko opet izdvajam one za koje osećam da imaju drugačija zračenja i onakva kakva meni prijaju. Uvek se pojavi jedan, ili dva. koji mi baš prijaju. Sad ukoliko treba da izaberem nekoliko kristala, onda biram veću gomilicu i izdvajam one koji mi najviše “prijanjaju” uz dlan.  Ponekad kristal biram i po desetak minuta, nekada je to  samo par minuta. Ako pak imam preciznu nameru sa kojom idem po kristal, onda tu nameru nosim sa sobom i non-stop je kao jasnu misao držim u glavi i prosto pozovem kristal da se izdvoji iz grupice.  Često ga zamolim da mi javi gde da idem po njega.  Ponekad mi se desi da samo prstom pokažem, i kažem: “spakuj taj”, ali to je moj način. To da je meni blizak, ne treba da znači da je i vama. Ali, vama predlažem da kristalima prilazite postepeno. polako ih birate, uklonite  ushićenje lepotom boje i oblika i koncentrišete se na potrebno, željeno i sl.

Trudite se da ne kupujete mnogo vrsta kristala prilikom jedne kupovine. Ako pak nabavljate namesnki više kristala, kao što su npr špicevi za orgonite, isto postuptite. Uvek polako birajte, uvek izdvajajte, jer ti špicevi su srž orgonita i kako ih izaberete, kako namagnetišete, čime ih aktivirate, tako će vam i raditi uredjaji.

Takodje važno …

Kristali, posebno kristali iz grupe silikata SiO2, ali i većina drugih, imaju prirodnu osobinu samočišćenja i ne ostoji ništa bolje što ih može očistiti nego što to oni mogu uraditi sami. Samo ih treba pratiti. I to važi za sve one kristale koji su do vas stigli na prirodan način, za one koje nabavljate u specijalizovanim prodavnicama proverenog porekla, ali ne važi za poklonjene kristale, za one dobijene, ili kupljene od nekog udruženja, ili pak magijski tretirane kristale.
Da ponovim, kristali imaju sposobnost samočišćenja.Vreme za koje će oni prečistiti te male nečistoće,  nečistoće koje su možda nakupili boraveći u tom prostoru, jeste period od 8 do 27 h.

Jedan ceo dan i malo više je potrebno kristalu da preradi energije i vrati ih u status prirodne vibracije. Odnosno toliko mu je potrebno vremena da se Vama predstavi u svom prirodnom obliku. Ispoštujte to.
Kupljeni kristal nemojte odmah uneti u kuću. Ili, ukoliko ga već unesete, zato što nemate dvorište ili sl. onda ga iznesite na terasu ili na prozor i ostavite ga tako najmanje 8-27h. Ne brinite, neće pobeći. Nemojte mu prilaziti za to vreme.osim ako je neki vetar pa ga obori..

Pustite ga da odradi svoje i on će to pošteno uraditi..

Kada prodje taj period, pridjite svom kristalu i onda pristupite nekom obliku nege. Operite ga. Možete ga zakopati u so ,provući kroz tamjan ili dim sveće ( to ne bih još savetovala), stavite ga pored nekog vašeg ličnog kristala.. Kada to sve obavite i ukoliko negujete takve navike i prodjete kroz njih, možete uzeti svoj kristal u ruke. Držigte ga malo i počnite da se igrate sa njim. Upoznajte se tako neko vreme gok se ne naviknete jedno na drugo. Nakon toga možete početi da ga pripremate za nešto, nekakav oblik akcije ili potrebe, jednostavno druženje.
Nemojte, savetujem, nemojte ga odmah trpati u torbu pored novca, ili po dzepovima,dajte mu vremena. On će vas već sam povesti ka onome gde bi voleo da boravi.Možda želi da bude na polici, možda želi da bude  ispod jastuka, možda želi da bude na solarnoj čakri. To ćete već saznati.

Postoji način koji podrazumeva izradu alata za čišćenje, punjenje i sihronizaciju kristala. Taj alat se pravi od seta kristala i to bi podrazumevalo da se korsite oni kristali koji imaju prirodu uzemljivača. U tu svrhu najčešće se koriste kristali hematita ili jaspisa. Ja koristim i hematite i japsise.Iz razloga što je potrebno savladati odredjene tehnike koje  podrazumevaju podizanje energije kristala, taj oblik čišćenja, odnosno priprema alata za svrhu čišćenja i punjena kristala će se obradjivati na kursu.Ovde je samo pominjem i prenosim kao informaciju.

Energetsko telo čoveka, naše telo, je jedna složena mažina. Sastavljena je iz niza tananih energetskih vibracija i sve one objedinjene u jedno, čine nesto što se naziva konstitucija. Ta konstitucija je krivac za  sve ono sto nam se u životu ne dopada, ili dopada, jednostavno-dešava. Sveukupna ima isti sastav na koji se naslanja, ima podlogu iz koje deluje i tu osnovu poznajete: to ju energetsko telo koje je sačinjeno iz: čakri, meridijana i aure. Svi to imamo, a kako deluju te tanane vibracije unutar nas samih, to je već konstitucija i kod svakoga od nas ona je jedinstvena.

Mogu da vas zamaram time što ću krenuti u opis nekoliko osnovnih tipova kontstitucija, pa ću vam  reći da tradicinalna medicina poznaje glavnih šest konstitucija, posrednih 12. Medjutim ta nauka je meni uzela priličan broj godina i nije toliko važna za ovu raspravu, važno je naglasiti da je SVAKI ČOVEK NEZAVISTAN SA JEDINTVENOM KONSTICIJOM. A to je važno zato što ako želite da se bavite samo kristalnom energijom i hoćete da primate informacije iz sveta koji nije ljudskog, već kristalnog porekla, onda prvenstveno morate ispoštovati pravo sopsvene jedinsvene energetske konstiticije i to tako što je nećete traumirati prinošenjem nekih kristalnih vrsta za koje apsolutno nemate nikavo lično znanje kako deluju.

Predlažem postupno upoznavanje sa kristalima…

Najbolji način za takvo upoznavanje jeste da nabavite kristal koji ima nežno, blago zračenje, koji postepeno otvara energije, samim tim postepeno otvara i treće oko i ja vam predlažem da se povežete sa KALCITOM.

Kalcit je mineral iz grupe karbonata, formule CaCO3. Prilično je zastupljen, nalazi se u sedimntnim stenama i nastao je kristalizacijom vodenih isparenja.  Moćan je saveznik na putu samopovezivanja sa kristalnom energijom. On će vam pomoći da isključite sve nepotrebne informacije koje mogu da utiču na razumevanje delovanja te energije, a uz put će uraditi još što šta, npr. jačaće vaše lične energije tako što će ubrzavati njihov rast i razvoj. To je dovoljno da se pokrenu receptori tananih osećaja. Osim pomenutih osobina, kalcit dodatno utiče na probleme sa kostima i kožom. Ima još sporednih osobina, jedna od njih je eliminacija mirisa u frižideru Itd..

Za praktičan rad potrebno ga je pripremiti. Priprema se tako što se programira.Programiranje kristala je u stvari otvaranje kristala. Otvarate ih tako što koncentrišete odredjenu potrebu u jednu tačku koja će se kroz njihovu vibraciju i kroz odredjene ritmove sihronizovati sa vama. Pravilno programiranje kristala jeste podizanje odredjenih kristalnih energetskih stubova i nakon njihovog podizanja se stvaraju uslovi da u kristal spustite energetsku informaciju direktno iz opšteg polja kristlane memorije, koja kao takva ima sve uslove da udje u kristal jer su prirodno povezani. Podizanje kristalnih stubova je osnova ne samo za programiranje, već za sve one potrebe koje se tiču direktnog rada sa kristalnom matricom i memorijom i to je važno savladati. Svaki drugi oblik programiranja, ili ono što se opisuje kao programiranje kristala su u stvari opisi koji opisuju jače magnetisanje poruke koji kristal prima na sebe, ne i u sebe. I to magnetisanje je privremenog karaktera i svaki prosečan praktičar je može neutralisati. Ove druge, teže, ali moguće je i njih neutralisati.

Svetlana Luks

061 139 66 44
Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar