Ni uz čašicu nisu privlačnije

Pretpostavka u vezi s tzv. pivskim naočarima nije, baš, tačna. Naučnici su, upravo, dokazali suprotno: što su muškarci pijaniji, žene im nisu lepše nego obrnuto – manje su privlačne!
Dobro poznati učinak tzv. pivskih naočara zbog kojeg su muškarcima žene privlačnije, čisti je mit. Studija je pokazala da alcohol, zapravo, ima sasvim suprotno delovanje i da su muškarcima pod gasom žene manje privlačne, ali i da u takvom stanju mogu tačno da odrede dob žene.
Istraživači ci su tražili 240 muškaraca i žena u barovima i kafićima da pogledaju fotografije žena i odrede im dob i privlačnost. Polovina učesnika je popila alkoholna pića u različitim količinama s različitim dejstvom – jedni su bili opušteni i dobroćudni, drugi tupi i bez inhibicija, treći nasilni i upadljivi i četvrti neodređeno pijani. Neke slike deset mladih žena od 17 godina digitalno su izmenjene da izgledaju mlađe ili starije, a na pojedinim fotografijama dodata je šminka.
Alkohol je smanjio sposobnost žena da odrede uzrast osobe na fotografiji, a ne i muškaraca. Čašica i šminka na licu nisu uticali na mušku procenu. „Zanimljivo je da su ljudi koji su pili ženama na fotografijama dali nižu ocenu u odnosu na one koji nisu pili”, kaže dr Vinsent Igan sa Univerziteta u Lesteru (Engleska). „Čak ni velike količine pića ne utiču loše na muškarčevu sposobnost procene godina, tako da pijanstvo ne može biti izgovor za protivzakoniti seks s maloletnicom”.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar