REVIZIJA ZAKONA ODRŽANJA ENERGIJE ILI APOKALIPSA

Robovanje dogmi da se stanje ne može menjati na bolje, pogoduje održavanju i razvoju „prljavih tehnologija“.
Panika zbog ograničenih rezervi fosilnih goriva stvara vodeći motiv: ratovanje zbog energetskih izvora…

Piše: Veljko Milković

Prihvatanjem činjenica da je gravitaciona mašina moguća, smanjila bi se potreba za daljim naoružavanjem kako za potrebe odbrane sopstvenih energetskih izvora tako i potreba za osvajanjem tuđih teritorija. Ako je borba za životni prostor i osvajanje tuđih teritorija, radi iskorišćavanja tamošnjih resursa, jedan od osnovnih imperijalnih ciljeva, ovaj cilj bi, svakako, nestao prihvatanjem ideje o postojanju ovakve mašine. Sadašnji život je nemoguće zamisliti bez energenata, koji pak s druge strane ima sve manje, zato je korisno istraživati.
Neprihvatanje novih ideja i robovanje nabeđenoj nauci neće nas održati na sadašnjem nivou, naprotiv samo unazaditi…


Zakon održanja energije, koji je sastavni deo Prvog zakona termodinamike, nastao je u XIX veku i proglašen je „sveobuhvatnim“. Svakako, zakon nije sveobuhvatno ispitan, a pored toga proglašen je i za „prirodni zakon“ iako je stvoren od strane čoveka.
Zbog velikih interesa, koji su prevladali prilikom utemeljivanja ovog zakona, učvršćen je kao Fundamentalni zakon.

Svakako, tako nisu mislili svi, a srećom po čovečanstvo ovo mišljenje ne dele ni svi koji se bave naukom. Međutim, takvu nabeđenu nauku brane krajnje agresivni pojedinci.

Umesto sporova oko stavova, predlaže se blaža konotacija Princip održanja energije na proverenim modelima. Odstupanja od konzervativnog stava postoje i na sajtu http://www.veljkomilkovic.com/Misljenje.htm

Na ovoj adresi postoje eksperimentalni i teorijski argumenti vezani za gravitacionu mašinu sa pogonskim klatnom koja ne funkcioniše u skladu sa današnjim zakonima termodinamike, Karnoovim ciklusom, Džulovim eksperimentima. Isključivost u nauci ograničava pa tako i verovanje u savršenost i sveobuhvatnost već pomenutog zakona. Pomenuti razlozi su dovoljni i očigledni da je potrebna promena tj. revizija zakona.
Robovanje dogmi da se stanje ne može menjati na bolje, pogoduje održavanju irazvoju „prljavih tehnologija“. Panika zbog ograničenih rezervi fosilnih goriva stvara vodeći motiv: ratovanje zbog energetskih izvora. Očekuju se i nadalje ratovanja i lokalni ekscesi zbog nafte, gasa i uglja. Nemoguće je kontrolisati i znati tok rata, pre ili kasnije jedan od „lokalnih“ može dobiti veće razmere ili ono najgore, nesagledive posledice ukoliko bi počeo Treći svetski rat.

Zbog grešaka, stanje permanentnog zagađenja životne sredine je naša sumorna realnost. Planeta Zemlja ne može izdržati rat većih razmera. Očekivane posledice i reakcije odraziće se kroz požare, zemljotrese, erupcije vulkana, ali i bez toga ekološka kriza je već dosegla vrlo neugodne razmere. Ekonomski interesi prelaze granice nacionalnih država i ne pitaju za prirodne katasrofe. Ekološka kriza prevladava i ekonomsku paradigmu i to zbog opasnosti koja će se svetu nadviti nad glavom.

S obzirom na to da je sve veći broj proizvodnje nuklearnih bombi (smatra se da je do sada proizvedeno preko 20.000), zatim biološkog i hemijskog oružja za masovno uništenje, upotrebom istih sadržaj atmosfere bio bi izmenjen uz mnoge toksične i zarazne komponente. U slučaju da se ipak upotrebe, preživeli mogu samo zavideti mrtvima na paklenoj planeti. U takvim situacijama ni bogatstvo i moćna pozicija neće vredeti ništa jer će život biti sveden na besmislene pokušaje preživljavanja.

Svetlo na kraju tunela

Prihvatanjem činjenica da je gravitaciona mašina moguća, smanjila bi se potreba za daljim naoružavanjem kako za potrebe odbrane sopstvenih energetskih izvora tako i potreba za osvajanjem tuđih teritorija. Ako je borba za životni prostor i osvajanje tuđih teritorija, radi iskorišćavanja tamošnjih resursa, jedan od osnovnih imperijalnih ciljeva, ovaj cilj bi, svakako, nestao prihvatanjem ideje o postojanju ovakve mašine. Sadašnji život je nemoguće zamisliti bez energenata, koji pak s druge strane ima sve manje, zato je korisno istraživati. Neprihvatanje novih ideja i robovanje nabeđenoj nauci neće nas održati na sadašnjem nivou, naprotiv samo unazaditi.

Predstoje li ratovi zbog vode?

Čista pijaća voda odavno se smatra kapitalnim resursom. Usled sve većih potreba za čistom vodom opravdane su prognoze da predstoje ratovi, ne samo za gore pomenute energente već i za čistu vodu. Zamena za vodu, koje nema dovoljno – ne postoji, a zagađivanje vodenih tokova poprima zabrinjavajuće razmere. Visoka cena desalinizacije morske vode i prečišćavanja zagađene vode poprima tako dramatičnu važnost. Sadašnja cena energije je previsoka za primenu dosadašnjih tehnologija međutim, jednostavnim i jeftinim uređajima sa pogonskim klatnom, kao što su pumpe, kompresori, sve se bitno menja i postupak je jeftiniji i jednostavniji. Najbitnije, vodi ka konstruktivnom i miroljubivom rešenju. Kako već postoje istraživanja na bazi pogonskog klatna, potrebno je širiti ovu informaciju jer je gravitacija svima dostupna i nepotrošna. Dosadašnja dostignuća na ovom polju ne treba shvatiti kao konačna jer su istraživanja i usavršavanja u toku u čemu učestvuju hiljade istraživača širom sveta.

U pripremi je promocija novog prototipa edukativne igračke ili učila za škole (višestruki dokaz da overunity postoji)

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar