Indijski naučnik potvrdio otkriće Veljka Milkovića

pumpa 0Još jedan akademski rad potvrdio ultra efikasnost srpskog pronalaska – pumpe za vodu s klatnom!

Radi se o velikom priznanju: Prof. G. R. Nikhade, indijski naučnik i profesor na Departmanu za mašinstvo Shri Ramdeobaba koledža za inžinjering i menadžment (http://www.rknec.edu  ) u Nagpuru, Indija, u saradnji sa grupom studenata objavio je naučni rad posvećen teorijskom i eksperimentalnom razmatranju mehaničkog oscilatornog sistema klatno-poluga (http://www.veljkomilkovic.com/Oscilacije.htm) čiji je idejni tvorac srpski pronalazač Veljko Milković iz Novog Sada.

Autori prof. G. R. Nikhade, R.U. Patil i S. P. Bansal, u svom naučnom radu pod nazivom Two-stage oscillator mechanism for operating a reciprocating pumpobjavljenom 23. avgusta 2013. godine u poslednjem izdanju Azijskog žurnala za nauku i tehnologiju (Asian Journal of  Science and Technology – AJST) (http://journalajst.com/category/issues/current-issue), prezentovali su rezultate svog eksperimentalnog rada na polju primene dvostepenih oscilacija sa pogonskim klatnom u vodosnabdevanju i navodnjavanju.

http://journalajst.com/sites/default/files/Download%201339.pdf

 

Njihovi eksperimentalni rezulati, bazirani na praktičnom ispitivanju replike pumpe za vodu s pogonskim klatnom koju su ovom prilikom napavili, pokazali su pozitivan energetski bilans i potvrdili super efikasnost dvostepenih oscilacija što se uklapa sa prethodnim naučnim objavama i mišljenjima uglednih stranih i domaćih univerzitetskih profersora i stručnjaka iz oblasti fizike; prof. dr Bratislava Tošića http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje2.jpg  http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje1.JPG , prof. dr Velimira Abramovića http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje%205.JPG , dr Petera Lindemana http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje_dr_Peter_Lindemann.pdf , fizičara Brajana Bereta itd.

pumpa

Objavljeni naučni rad Indijskog profesora predstavlja najnoviji teoretski dokaz super efikasnosti dvostepenog oscilatora i samo je još jedna u nizu potvrda o značaju i važnosti oktrića dvostepenog mehaničkog oscilatora koja poslednjih godina stižu sa svih strana sveta http://www.veljkomilkovic.com/Misljenje.htm

Na stotine naučnika i istraživača u ovom trenutku na svim kontinentima istražuje i ispituje ovaj pronalazak što teorijski što u laboratorijama eksperimentalno, jer svetska javnost sa nestrpljenjem očekuje primenu novih čistih energetskih tehnologija. Poslednjih godina sve više indijskih studenata u saradnji sa svojim profesorima i mentorima razmatraju tematiku pronalaska oscilatornog sistema klatno-poluga i njegovu primenu u vodosnabdevanju, navodnjavanju i proizvodnji električne energije.

Otkrićem ove nove i super efikasne proste mašine Veljko Milković je utro put novim izazovima u nauci u 21. veku što predstavlja početak nove velike naučne revolucije. Sve više se u svetu potvrđuje da se na bazi Milkovićevih pronalazaka može proizvoditi veliki broj praktičnih uređaja i time stvoriti niz novih korisnih i ultra efikasnih proizvoda koji itekako mogu popraviti celokupnu privrednu situaciju i time poboljšati opšte društveno stanje.

Prilog – Prevod izvoda naučnog rada: REZULTATI

Glavni parametri za testiranje su bili količina energije potrebna da se preda klatnu i izlaz dobijen od pumpe. Uporedo sa ovim i drugi parametri su bili testirani i upoređeni sa željenim vrednostima kao što je dato u tabeli 3. Primećeno je da ako se ulaz pobudi jedanput, onda će klatno izvršiti 8 radnih oscilacija za rad pumpe. Ulazna energija data sistemu je jednaka potencijalnoj energiji potrebnoj da se podigne klatno i iznosi 25,744 J. Takođe, za svaku radnu oscilaciju klatna izlazna energija je 8,072 J. Tako je za 8 oscilacija dobijena totalna energija jednaka 52,188 J.

To dokazuje da je izlazna energija veća od ulazne i odatle ovo može da se nazove over juniti mašina. Takođe, zapaženo je da je frekvencija oscilacija klatna bila 0,733 Hz, a izlaz pumpe je bio 2,269 lit/min. Tako je u jednom zamahu dobijeno 0,4127 litre vode od strane pumpe.

 

ZAKLJUČCI  I  DISKUSIJA

Na osnovu rezultata dobijenih posle testiranja modela bilo je sasvim očigledno da je količina energije data sistemu bila manja od energije dobijene od sistema. Zapravo sistem uzima energiju iz prirode tj. od gravitacije. Ako bi se zajedno sa ulaznom energijom i energija iz prirode uključila u proračun onda bi efikasnost sistema bila manja od 100 %, a ako bi se samo ulazna energija računala onda bi efikasnost bila veća od 100 % za određeni vremenski period. Takođe je zaključeno da ako bi tačka vešanja klatna bila onemogućena da vrši velika pomeranja, onda bi oscilacija klatna duže trajala, mada bi to značilo da sva energija dobijena od poluge na strani pumpe ne bi bila iskorišćena. Ali ako bi se održavalo oscilovanje klatna, onda bi frekvencija pobuđivanja ulaza bila manja. To bi omogućilo duže korišćenje izlaza sistema. Činjenica je da bi u tom slučaju, samo početni trošak bio visok dok ga, s druge strane, nepostojanje operativnih troškova čini veoma povoljnim. Pored toga, različite primene ovog sistema su identifikovane. Ovaj sistem se može koristiti u teretanama gde se razna oprema može prikačiti na njega da podiže vodu na veće visine. Druga važna primena mehanizma je na farmama gde uvek postoji problem sa strujom. Mehanizam može biti od velike pomoći u takvim uslovima pošto ne zahteva nikakvu struju.

Za više informacija možete se obratiti Veljku Milkoviću na kontakt telefon: 00381-21-6366487

PR & Web tim Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar