Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, '' was given in /home/content/89/7929989/html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
orthopedic pain management

Srpska ekološka kuća

Kuća prikazana na slici idejino je rešene arhitekte iz Beograda, Radeta Kosanovića. Njegova inspiracija za projektovanje ovakve kuće je vraćanje modernog čoveka prirodi i život u skladu sa ekosistemom. Po rečima tvorca ovog projekta, naselja i zgrade podignute po eko-principima treba da slede iste zakonitosti koji vladaju i u prirodnom eko-sitemu.
Kuća je u potpunosti sagrađena od ekoloških materijala kao što su drvena konstrukcija, gips, staklo. Oslonjena je na osam drvenih stubova, a temelj je izliven od betona. Podizanjem kuće na visinu je smanjen negativan uticaj podzemnih voda, kao i atmosferske vlage. Terasa je okrenuta ka jugu, pa se tokom dana unutar objekta akumulira toplota. Unutar kuće se nalazi centralni ventilacioni sistem i sistem za jonizaciju vazduha. Time se omogućava zagrevanje sanitarne vode, održavanje konstantnog atmosferskog pritiska unutar kuće, kao i snižavanje koncentrecije pozitivnih jona u vazduhu. Kuća se sastoji iz tri nivoa. Prvi nivo je tehnička etaža, u kojoj se nalaze akumulatori toplote, centralni deo ventilacionog sistema kao i rezervoari za vodu. Druga dva nivoa su stambena od ukupno 140 kvadratnih metara.
Za više informacija pogledajte sajt:
www.kosanovic.co.yu
ili pošaljite mail na: radekosanovic@yahoo.com

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar