Global Scaling – osnova jedne nove nauke

…Harmonija je ono što drži sve na okupu…

…Nužno je rađanje novog naučno-prirodnog pogleda na svet, kako bi nauka i društvo uspeli da se reformišu

Nije energija  „Velikog praska“ to što drži univerzum stabilnim, već u univerzumu postoji sinhronizujuća vibracija – tvrdi dr. Hartmut Miler (Dr. Hartmut Müller).  Ta vibacija omogućuje opstanak celog univerzuma sa ciljem da sve što je nastalo bude sinhrono tj. u skladu sa tom vibracijom (frekvencijom).

A tajne prirode se uzalud traže u laboratorijama, jer moderne naučne teorije oslikavaju laboratorijski idealne uslove i daleko su od realne kompleksnosti prirode. Moderna fizika nije prirodna nauka već „laboratorijska“.

Nažalost je civilizovani svet još uvek uposlen atomskim naoružanjem i ratovima a ogromni akceleratori istražuju čestice „Velikog praska“ kako bi se došlo do još razornijeg oružja.

Prema tvrdnjama dr. Milera „Globalno skaliranje“ (Global Scaling – http://www.global-scaling-institute.de/1-1-Home.html ) predstavlja novu naučnu postavku, koja je u njegovom institutu                u Nemačkoj razrađena do detalja i primenjiva je  u praksi u skoro svim oblastima prirode i ljudskih delatnosti. Nastala je jedna celovita prirodno-naučna  postavka koja je u stanju da reformiše nauku i društvo.

 

Još početkom osamnaestog veka je Johan Kepler (Johannes Kepler 1571.- 1630. god.) u svom najznačajnijem delu „Harmonija sveta“ (Weltharmonie) vršio istraživanja harmoniskih pojava. Osnova toga leži u antičkoj – Pitagorejskoj teoriji harmonične kosmologije.

 

Radi se o tome da je sve u prirodi i u društvu podložno jednom zakonu, zakonu harmonije koji se najbolje može objasniti  muzikom: tonsku skalu predstavlja 1/2 (oktava), 2/3(kvinta), 3/4 (kvarta),

4/5 (terca) i svako muzičko delo koje ne poštuje tu skalu je disharmonično.

Izraženo matematičkom formulom ovaj zakon se može univerzalno primeniti i u svim inženjerskim projektnim zadatcima, bilo iz oblasti mehanike, arhitekture ali i u biologiji, seizmologiji…. i naravno u matematici.

Global Scaling Research Institute GmbH iz Minhena vas poziva u svet nove prirodne nauke, koja ima zadatak  da razume univerzalnu povezanost u prirodi, iz toga da uči i  da to znanje učini korisnim za dobro čoveka.

 

Global Scaling – http://www.global-scaling-institute.de/1-1-Home.html

Global Scaling Research Institute GmbH, München, E-Mail: info@globalscaling.de

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

3 Responses do “Global Scaling – osnova jedne nove nauke”

 1. Vladan Bajic каже:

  Postavka Dr Mullera o sihronizujucim vibracijama je pojam uzet od Tolteka. U knjigama Karlosa Kastanede isti opis sile se vezuje za pojam da je sve vidimo kao “objekt“ ima iza sebe energiju koja se vidi kao polje sila koja su okupljeni pomocu jedne vibracije, vibracije koja drzi ta polja energiju u jednu kohezioni obrazac. Tu silu su nazvali Namera

 2. Miki каже:

  Neznam kako vi, ali ja tek sada nesto vidim u vezi vrednosti niza: oktava, kvinta, kvarta, terca … 1/2, 2/3, 3/4, 4/5 … da je u razlomcima svaki SLEDECI brojioc jednak PRETHODNOM deliocu, i da zato niz konvergira ka jedinici … i da mozda fali „nulti“ clan 0/1 …

  Nikada se nisam bavio teorijom muzike (jel to onaj „solfedjo“ ?), sem sto sam pasionirani slusalac – pa valda je otud’ ta slepoca za finim nijansama brojava u harmonijama koje cine, eto, „fizicku“ osnovu muzike…

 3. BaneP каже:

  ,,Ništa nije primamljivije i važnije za proučavanje od prirode.Shvatiti taj veliki mehanizam,pronaći sile,koje u njemu rade i zakone,koji njime upravljaju,jeste najuzvišeniji zadatak uma čovečijeg.,,(Đorđe M.Stanojević:Nikola Tesla i njegova otkrića).
  Uzeo sam citat iz knjige gore pomenutog autora i sada je na svakome da o njemu sudi.Ja,kao veliki pristalica Teslinog lika i dela,svakim danom sve više shvatam,o kakvom je čoveku reč.Ono što je ostavio čovečanstvu još dugo vremena neće biti shvaćeno i prihvaćeno jer se radi o debelom pomeranju granica današnje ,,naučne misli,,.
  ,,Veliki Brat,, je uzeo sve u svoje ruke i bez velike borbe,to ,,sve,, neće ispustiti.Profit je u pitanju.
  Gospodine Marjanoviću,Vama posebno hvala na velikom zalaganju na edukaciji naroda o liku i delu Nikole Tesle.Takođe i gospodinu Abramoviću.
  Imaćete protivnike,šupljih lobanja,ispranih mozgova a i onih koji su za to dobili dobar novac.No to nije razlog da odustajete.
  Citat,koji sam naveo trba sve ljude otvorenog uma i srca da motiviše da saznaju prirodu i zakone po kojima funcioniše.Lično mislim da ovom narodu (MISLIM NA CELU ZEMLJINU KUGLU)neće biti omogućeno da sazna sve tajne ‚‚vaseljene,,jer će pojedinci iz tog naroda te tajne zloupotrbiti,kako bi postali BOGOVI.Na nama je da se borimo da sazanmo što više tajni univerzuma i da ih upotrebimo u skladu sa prirodom.

Ostavite komentar