Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, '' was given in /home/content/89/7929989/html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
orthopedic pain management

San za sveže arterije

Dubok noćni san dobar je za srce, jer pomaže održavanju prohodnosti arterija. Istraživači su otkrili da su prilično zdravi ljudi u srednjim godinama, koji su spavali u proseku sat vremena duže, u odnosu na ostale manje patili od kalcifikacije koronarnih arterija – nagomilavanja plakova.

Novi podaci upućuju na to da su kvantitet i kvalitet spavanja povezani s više činilaca rizika obolevanja srca. U studiji dr Dajane Loderdrjl sa Univerziteta u Čikagu traženi su dokaze neposredne povezanosti spavanja i kalcifikacije koronarnih arterija u toku pet godina kod 495 pojedinaca od 35 do 47 godina.

Prema izveštaju koji je objavljen u časopisu Journal of the American Medical Association, duže je spavanje povezano s nižom učestalošću kalcifikacije ili začepljenja. Kod prvih koji su spavali više od sedam sati iznosila je šest odsto, 11 posto kod drugih što spavali od pet do sedam, a 27 kod trećih koji su spavali kraće od pet sati.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar