Kad gnjezdo ostane prazno (2 deo)

neispunjena želja za detetom-šta duši i telu nedostaje

 

Upadljivo mnogo parova ima problem sa neplodnošću, život izložen stresu, hormoni u hrani i psihološke blokade  su uzroci koje smo naveli u prvom delu teksta  http://kpv.rs/?p=1234

Praktične mere protiv steriliteta

 

Na opisanoj psihološkoj osnovi iz prvog dela teksta, mnogobrojne metode za poboljšanje šansi za  začeće  mogu biti uspešnije. Čak i iskusni specijalisti za veštačku oplodnju priznaju da starinske  metode kao zajednički odmor u smislu oporavka i mirovanja nude najbolje mogućnosti. Zajedno se opustiti i pokloniti sebi neku nedelju mira  oduvek se smatralo blagotvornim. Ukoliko se na ovaj način samo smanji pritisak, po  pitanju plodnosti osetljivog muškarca, već je dosta postignuto.

Zadovoljstvo i životna radost

Što obe strane uspešnije ostave za sobom stres  i pritisak oko žačeća deteta tim bolje. To treba imati u vidu za bilo koju meru da se odlučite, jer nisu odlučujuće pojedine metode, već čitavo životno držanje koje se  duši čini privlačnim da se tu nastani.

Kao dobra ideja se predlaže da se sada već dragoceno muško seme čuva za priliku kada partnerka ima plodne dane. Ukoliko bi ona nakon čina ostala u ležećem položaju, stavila jastuk pod noge to bi bila velika pomoć često slabim spermatozoidima da dopru do cilja. Treba sebe poštedeti pritiska sa se nešto mora postići, jer to je klasična situacija koja vodi u neuspeh. U atmosferi ljubavi i poverenja, životne radosti i zadovoljstva partneri će oživeti svoju vezu.

Čišćenje tela

 

Veoma je povoljan zajednički post oba partnera. Ništa od posta nije povoljnije da se pokrenu regenerativni procesi u telu, duši i duhu.

Čišćenje organizma i usporavanje životnog ritma pomaže organizmu buduće majke da optimalno pripremi unutrašnje gnjezdo i sa očeve strane poklanja potrebnu energiju spermatoziodima da postignu cilj.

Sa stanovišta duše  deteta je lako razumljivo da će se pre opredeliti da se naseli u očišćenom i zdravom organizmu. To je za nju privlačno kao za nas čist krevet. Svesnim čišćenjem organizma se postiže i to da se i neke druge sutuacije temeljno postave na mesto kao npr. spremnost za ličnu žrtvu radi deteta.

Treba paziti da se ne ode u krajnost i ne izazove stres gladovanjem. Odlučujuće je da se odredi zajednički cilj, kod ovakvih mera terapeuti nailaze na otvorena vrata kod žena dok je muškarce teže motivisati.

 

Saveti iz domaće  radionice

 

Mnogo starijih žena ali i modernih angažovanih babica znaju puno recepata koji su danas ponovo iskopani iz zaborava. Ponekad samo mala izmena u ishrani može učiniti čudo.

 

Odreći se prljavog dima! Pokazalo se da napuštanje sredstava za uživanje redukuje stres. Duvan i nikotin podižu nivo stresa za 10% i vrlo su kontraproduktivni  čak nevezano za trovanje organizma i zavisnost. Pušenje je vrlo visok faktor rizika u trudnoći i to kod oba roditelja, i otac pušač povećava verovatnoću da se javi oštećenje ploda. Dete majke pušača je od samog starta ugroženo u materici kroz smetnju krvotoka i smanjeno snabdevanje kiseonikom.

Očekuje se od budućih roditelja koji svim srcem žele dete da se odreknu pušenja. Ko nije to u stanju morao bi preispitati svoju spremost da svom detetu pruži odgovarajući dom.

Slično ali ublaženo to važi i za kafu.

Naporan sport je bolje izostaviti  za obe strane. Pre svega žena bi posebno u vreme menstruacije morala da se čuva izuzetnih napora jer njena materica treba snagu za regeneraciju.

 

Šta čini dobro:   Dobro su se pokazale kure čajevima sa virkom (Alchemilla) i drugim biljem, kao i kupanje u tom bilju. Kupke u soli i u blatu su u mnogim banjama urodile plodom.

 

Kao i sve živo, osim modermog čoveka, i rode traže mirnu i nesmetanu sredinu za potomstvo. Tako da one sad posećiju samo mirna sela.   Gnjezde se na kućama koje nisu na takozvanim geopatološkim zonama.  Gledajući tako bi bilo  dobro birati sličnu  atmosferu za spavaću sobu, izbegavši negativan upliv jakih antena, elektrouređaja, velikog prometa ali  i vodenih tokova.

 

Udobna odeća: Odgovarajuća  klima i opuštena atmosfera počinje od pantalona. Tesne pantalone koje jako pritiskaju mošnice su faktor ometanja. Vrlo osetljivi spermatozoidi se lako deaktiviraju kroz povećanje temperature.

Suprotno muškarcima ženama toplota može samo koristiti. Toplom  kupkom se postiže duševno opuštanje ali i omekšavanje tkiva.

 

Preporučljivi je koristiti čaj od biljke zdravac (Geranium Robertinaum) šest do osam nedelja po  jednu šolju dnevno uz dole nevedene kekse.

 

Kolačići za nerve po receptu Hildegard von Bingen:

Ona preporučuje ove  energetske kolačiće  jer “ Svu gorčinu tvoga srca i uma odnose“,  3-5 kolača dnevno  pomažu u povratku  snage i opšteg jačanja, odvođenju otrova, boljoj koncentraciji i prevalilaženju hroničnog umora.

 

1,5 kg žita krupnik (pir žito, dinkel ili  Tritikum estivum)                       350g butera

300g žutog šećera ili meda                                                                  4jaja

45g muskatnog oraščića u prahu                                                         prstohvat soli

45g cimeta                                                                         10g karanfilića u prahu

200g mlevenih badema                                                           malo vode

 

od svega napraviti testo, razvući oklagijom, iseći na kocke ili lepe forme i ubaciti u zagrejanu rernu  na 180°C samo  5 do 10 minuta.

Pažnja: ovo nisu slatkiši za grickanje već lekovito sredstvo. Deca smeju najviše tri keksa na dan a odrasli do šest.

 

Ko posveti vreme i prostor svom razvoju i  zdravlju biće draži i privlačniji i detetu da ga izabere za roditelja.  Samo po sebi biće lakše baviti se neizbežnim  temama kao što su „Šta znači za mene biti majka?“ „Kako sam svoju majku doživela?“ ili odlučujuće  „Zašto želim da postanem otac ili majka?“

 

Želimo od srca svim budućim roditeljima da im se  što  pre ispuni želja da dobiju lepu i zdravu bebu!

 

nekoliko korisnih adresa:

http://neplodnost.wordpress.com/

http://www.radost-radjanja.com/iskustva.html

http://www.trudnoca.net/forum/viewtopic.php?f=135&t=12742

http://neplodno.blogspot.com/

 

Branka Mraz

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar