Ruska nauka odgonetnula svrhu egipatskih piramida

NAUČNA KONFERENCIJA U KAIRU: ODBAČENA TEORIJA O PIRAMIDAMA KAO GROBNICAMA FARAONA

Poštovani čitaoci,

imajući u vidu da živimo u 21. veku, moramo se zapitati da li nivo svesnosti naše civilizacije odgovara vremenu u kojem živimo!

Ako ozbiljno razmislimo o tome šta se dogadja čovečanstvu, društvu, prirodi,…, ocena naših dostignutih spoznaja teško da može biti zadovoljavajuća!
Upravo to bi trebao biti dovoljno važan razlog da se ljudi iz različitih naučnih, stručnih i duhovnih disciplina okupljaju, analiziraju, promišljaju, istražuju i angažuju na razne načine oko svega što je važno za naš opšti duhovni i tehnički razvoj i napredak. Posebno u oblastima fenomena koji se nalaze na granicama nauke, u domenu njene „sive zone“, ali ipak u oblasti naučno prihvatljivog.
Časopis KPV se trudi  da bude mesto za promociju i ortodoksno-naučnih ali i nekonvencionalnih ideja koje, filtrirane kritičkim mišljenjem vas čitaoca, doprinose razvoju naučne misli i istinski kreiraju „NOVE DIMENZIJE NAUKE“.

U prilog ovakvom našem stavu, sa zadovoljstvom vam prosledjujemo informaciju o rezultatima naučne konferencije u Kairu, čiji su organizatori pet ruskih instituta za fiziku, matematiku i geometriju, i koji u potpunosti potvrdjuju hipoteze G. Marjanovića, stručnog saradnika časopisa „Kroz prostor-vreme”, koje su iznete u nekoliko njegovih predavanja i članaka, pre više od godinu dana.

Rtanj u funkciji multidimenzionalnog frekventnog oscilatora, 14.08.2010.

Rezultati istraživanja u Bosanskoj dolini piramida, 26.06.2011.
http://kpv.rs/?p=407

RTANJ – istraživački festival 2011, 25.08.2011.
http://kpv.rs/?p=1090

RTANJ – Multidimenzionalni rezonator suptilnih energija, 22.08.2011.

Rezultate svojih teorijskih i praktičnih istraživanja, Marjanović je izneo i u svom radu na 2. Medjunarodnoj naučnoj konferenciji o Bosanskoj dolini piramida održanoj u Visokom 5-10. sept. 2011.


www.piramidasunca.ba/eng/latest-news/item/download/12.html

U egipatskom glavnom gradu Kairu je od 13.-18. decembra 2011. održana Medunarodna naučna konferencija “Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija”.
Pet ruskih instituta za fiziku, matematiku i geometriju organizatori su konferencije koja je uključivala posjete desetinama najstarijih i superiornih piramida na platoima Gize, Sakare, Mejduma i Dahšura.
Ćlan ruske Akademije prirodnih znanosti i istraživač s moskovskog Šmitovog instituta geofizicar dr. Oleg Khavroshkin je u više navrata, sa svojim timom, vršio snimanja geofizickih polja piramida. Njegov zaključak je da Keopsova, Crvena, Kefrenova, Savijena i Snefruova piramida pokazuju osobine složenih antena s četiri izmjerene funkcije:
(1) kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije,
(2) emiter elektromagnentih polja,
(3) akusticna te
(4) seizmicka antena.
Eksperimenti na piramidama u Dahšuru su pokazali da se seizmoakustična emisija u desetorostručuje na vrhu piramide što dokazuje da je ova gradevina napravljena kao složena mašina za fokusiranje energije prema njenom vrhu.
Replika Keopsove piramide je napravljena u okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku, koja je članica Ruske akademije nauka. Dr. D.V. Pancheluga je predvodio istraživanje utjecaja energije piramida na biološke sisteme tokom ljeta 2011. Eksperimenti sa sjemenjem su dokazali da kada se ostavi unutar piramide, sjeme brže raste u odnosu na kontrolni uzorak koji je bio van piramide.
Fizičar dr. Sergei Siparov sa ruskog Istraživackog Instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, je govorio o svrsi egipatskih piramida. Njegov zaključak je da je tu riječ o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima, pojačava podzemna seizmicka kretanja za 20 puta, transformirajuci akustične valove u elektromagnetne. Po njegovom mišljenju, najstarije piramide na egipatskom tlu su služile kao “radio-lokatori” i “navigacijski uredaji”, a različite dimenzije i oblici piramida su stvarale različite frekvencije.
Ruski istraživaci dr. O. Kozlova i A. Ermolaev su analizirali uzorke sa zidova prostorija unutar Crvene piramide. Uzorci materijala su uzeti na sastavima megalitnih blokova gdje se pojavljuje gusta tekucina. Analiza je pokazala prisustvo stroncija i termalne aplikacije što upučuje da piramida “usisava” tekućine, u ovom slučaju podzemna ulja. Ovi rezultati su u ravni sličnih istraživanja koja su eksperimentalno dokazala ulogu piramide kao vodene pumpe. Geometrija piramide i njena pravilna orijentacija prema sjeveru omogućava ovim kompleksnim gradevinama da iz zemlje povlače likvidne materijale.
Inozemni član ruske Akademije prirodnih znanosti i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić je predstavio otkriće i hronologiju interdisciplinarnih naučnih istraživanja Bosanske doline piramida. Naučni timovi iz Italije, Hrvatske, Srbije i Finske tokom 2010-2011 detektirali su i izmjerili fokusirana elektromagnetna polja, ultrazvuk i infrazvuk na vrhu Bosanske piramide Sunca koji nisu prirodnog porijekla. Slični fenomeni su izmjereni i u podzemnom labirintu tunela ispod piramida u Visokom.
Osnivač Instituta finslerove geometrije dr. Dmitry Pavlov je teoretski dokazao vezu izmedu finslerove geometrije (“hiperbolicna polja”), električne tehnologije i tehnologije piramida, a na osnovu istraživanja na replici Keopsove piramide koja se nalazi u okviru Instituta.
Akustična istraživanja J.J. Hurtaka u Kraljevoj odaji Keopsove piramide tokom 1990-ih je predstavila U. Granogger iz Njemacke. Zaključak je da ova prostorija selektira određene niže frekvencije i višestruko ih pojačava. Upravo izabrane frekvencije imaju blagotvorni utjecaj na moždane valove.
Direktor Fonda za naučni razvoj “Treci Milenij” fizičar Andrei Skliarov je analizirao pojedine megalitne blokove na platoima piramida u Egiptu dokazujući da su obrađivani visokotehnološkim alatima koji nisu bili dostupni u faraonskom Egiptu.
Ova Konferencija pokazuje da ozbiljni istraživači eksperimentalnim putem i upotrebom naučnog instrumentarija ubjedljivo dokazuju da najstarije i superiorne piramide na tlu Egipta nisu građene u doba faraona koji nisu imali znanja ni tehnologiju za njihovu gradnju. Riječ je o starijoj i naprednijoj ciivilizaciji.
Za nadati se da ce odlaskom „stare garde” egiptologa predvodene dr. Zahijem Hawassom pasti i barijere istraživanjima nezavisnih naučnika iz svijeta koji do sada nisu imali slobodan pristup piramidama. Na taj način ce se moći odrediti starost, graditelji, način i svrha gradnje ovih objekata. Upravo održana Konferencija u Kairu je značajan pomak u tom pravcu.

www.piramidasunca.ba
Na Bosanskoj piramidi Sunca su detektirani i izmjereni elektromagnetni fenomeni, ultrazvuk i infrazvuk koji nemaju prirodno porijeklo
(http://www.youtube.com/watch?v=cmEB5Cfz_pI)

 

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

10 Responses do “Ruska nauka odgonetnula svrhu egipatskih piramida”

 1. Branka Bunjevcev каже:

  SVE CESTITKE

 2. Stefan Algindari каже:

  Nikola Tesla je verovao da nismo jedini u ovom univerzumu. Sigurno ima civilizacija i vise i manje naprednijih od nas.
  A to da li smo mi neciji experiment ( kao sto Erih Fon Deniken pise u svojim knjigama )ili ne to je na nama da istrazimo ili saznamo.

 3. Stojan каже:

  MOCNI FOTOSHOP doktora Semira Osmanagica
  Ovo brdo je doterano „fotoshopom“ U prirodi brdo uopste ne lici na piramidu nego je okruglo kao i svako obicno brdo. Pogledajte ranije snimke tog brda. Ako nemate mogucnosti da odete do Visokog pogledajte Google Earth

  • Sanja каже:

   Slažem se sa tobom.Takodje fotografija u prilogu izgleda kad je uslikana nekim sasvim najobičnijim fotoaparatom u ovom slučaju mobilnim telefonom sa običnom VGA kamerom ili je kao što ti kažeš obradjena u fotošhopu, što je i više nego evidentno.Ne znam puno o toj bosanskoj piramidi, ali zar niko nije recimo bušio/kopao zemlju ispod ove šumetine?Relano, ovo brdo mi i nije baš neki dokaz, može da bude puka slučajnost.

  • zora каже:

   Žao mi je Stojane, bila sam tamo više puta i brdo izgleda piramidalno, osim na jednoj strani kao stožac..nije ravna stranica nego zaobljena malo.. kao spoj piramide i stošca. Slike nisu photo montaža ali su snimljene s onih strana gde brdo zaista liči na piramidu.I na svim slikama starim i novim ista je slika..ako je slikano s te strane..

 4. zivorad каже:

  Graditelji piramida nisu ostavili pisane tragove o tehnici gradnje ne da bi sacuvali tajnu, vec zato sto je ta gradnja bila ocigledna,prosta, rekao bih. Toliko prosta da svako od nas moze napraviti model po „toj“ ideji ako ima 3kg. secera u prahu i kilogram secera u kockicama.Ideju o gradnji na „ovaj“ nacin dobio sam 80. godina proslog veka dok sam dogradjivao nesto oko moje kuce.Od tada sam trazio pisane dokumente o nacinima grdnje piramide,da nebih izmisljao toplu vodu.Nikada nisam uzivo video egipatske piramide,ali po „ovoj“ prostoj teoriji moguce je da su dimenzije blokova pri vrhu vece od onih pri dnu.Nijedno drugo geometrijsko telo nebi se moglo napraviti ,u tim gabaritima, na „ovaj“nacin.Piramide su gradjene u istoj ravni.Oblaganje piramida radjeno je u isto vreme a ne posle.Visina piramide zavisi samo od podloge a ne od moci faraona.Moguce je da je pescani sat dao ideju prvom graditelju.Piramide su gradjene induktivno a ne deduktivno.Po „ovoj“ metodi za gradnju je bilo potrebno mnogo manje radnika.

 5. Zlatko каже:

  Piramide su reaktori tj motor I koji CE da prebace planetu na sledecu lokaciju mad za to dodje creme

 6. mićo kričković каже:

  Ove piramide su gradile ranije civilizacije, a ne egipatski robovi.Faraoni su uljezi, a ne graditellji istih. Blokovi su izlivani na licu mesta od peska bioostataka čoveka sa nekim nama nepoznatim vezivom sličnim današnjem cementu. Upravo zato ne nalazimo fosile čoveka starije od par desetina hiljada godina,dok fosile drugih živih bića nalazimo stare milionima godina.
  Tako će završiti i naša civilizacija kada dođe do svog vrhunca. Pitam se koja smo mi civilizacija po redu. Mnoge piramide na svetu su radjene od kratkovečnijeg materijala naprimer opeke pa su se dosad upotpunosti ili delomično raspale. Imajmo u vidu da su to ujedno i biblioteke koje čekaju na našu zaštitu i proučavanje.

  • mićo kričković каже:

   Ovo potvrđuju istraživanja kozlova i ermolaevq stim što ovo nisu masnoće iz zemlje nego iz bloka od bioostataka čoveka

Ostavite komentar