ENERGIJA VAKUMA EKSPERIMENTALNO DOKAZANA!

Nemački fizičar Prof. Dr. rer. nat. Claus Turtur je uspeo da eksperimentalno dokaže postojanje tzv. „Energije vakuma“ pretvaranjem te energije u mehanički rad.
Pod nazivom „Conversion of the zero-point energy of the vacuum” prezentira prof. Dr. Turtur na svojoj WEB stranici svoje otkriće : http://www.ostfalia.de/cms/de/pws/turtur/FundE/English/ i smatra da je po sredi ogromna količina energije koja bi se mogla iskoristiti za dobrobit čovečanstva.
Naravno da je za daljna istraživanja radi praktične primene neophodno obezbediti velika sredstva pošto je za sada proizvedena veoma mala količina energije od oko 150 nano vati. Prof. Turtur tvrdi da je za rotaciju utrošak energije visokog napona samo oko 2% a najmanje 98% energije za rotaciju objekta dolazi iz “Kvantnog vakuma”.

Eksperiment je objavljen i može se videti na: http://www.youtube.com/watch?v=IiC2IGLl90Q
Poznata je pretpostavka iz kosmičkih istraživanja da se velike količine energije nalaze u samom prostoru a postoje i merenja tzv. Kazimir eksperiment: Casimir-Effekt.

Korištenje energije vakuma bi bilo od velike koristi i za ekologiju pošto nema zagađivanja okoline, ta energija je svuda oko nas i praktično besplatna, a na to je još pre 100 godina ukazivao Nikola Tesla.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

3 Responses do “ENERGIJA VAKUMA EKSPERIMENTALNO DOKAZANA!”

  1. Gerardo каже:

    Thanks alot – your answer solved all my problems after several days strlgguing

  2. Frano каже:

    Da za tu energiju je znao Nikola Tesla ali su ga ismijli i napravili budalu od njega a bio je i ostao najpametniji čovijek na čitavome svijetu. On je htio pomoći ljudima i nije živio za sebe kao drugi što gledaju sve kroz novac i da se ćim prije i što više obogate ima sve sličnosti sa Isusom i on je živio za narod. A što je narod učinio za njega razapeli su ga tako su uradili i sa Nikolom Teslom kao i sa svakim tko izmisli nešto na besplatnu energiju. Ali dolazi sve više svijest ljudima u glavu zašto da plaćaju nešto što ne moraju plaćati od struje vode itd. .

  3. Jovan каже:

    Internet je pun laži o vakumu, naročito you tube. Pokušavao sam više puta da upalim moto na vakum ali ne uspeva. Znači čista laž. Uspeo sam da upalim na moj način i to pomoću VAKUMA da motor radi i TO NA OBIČNU VODU.( nije elektroliza). Radi perfektno.

Ostavite komentar