Knjiga o Vremeprostoru, Hronike Kosmičke Istorije, V tom

knj 0“Ulazimo u novo vremeprostor. Više nećemo biti isti ljudi. Menjamo se u nešto novo. Radikalni zaokret i evolucija ljudske rase samo što se nisu dogodili. Postaćemo nešto što sada ne možemo ni da zamislimo.”

Kao vrsta sada veoma brzo prelazimo od fizičkog vremeprostora časovnika i veštačke stvarnosti u integralno vremeprostor u kome su naši umovi i tela ponovo sinhronizovani sa kosmičkim ciklusima univerzuma.

Peti tom serije od sedam tomova istražuje kosmičko značenje vremeprostora kao sredstva pshičke i socijalne organizacije s tim što se težište stavlja na prirodu društva u odnosu na Apsolutno. Vizija Toljana, Vavilona i Utopije osvetljava istraživanje arhetipskog reda i efekta vremenskih programa na ljudsku psihu, naročito sada kada prelazimo u eru galaktičke sinhronizacije i kosmičke svesnosti. Uzimajući u obzir ulogu koju su istorijski transcendentni arhetipovi igrali u vođenju ljudske socijalne evolucije, specijalna odlika ovog teksta je predstavljanje 21 Arhetipa Hunab Ku – novo i psihički preobražavajuće sredstvo istraživanja vremeprostora koje nas čeka posle 2012.

knjigaKNJIGA O VREMEPROSTORU

VREME I DRUŠTVO: VIZUALIZOVANJE NOVE ZEMLJE

RELATIVNO KOJE TEŽI APSOLUTNOM

Preneo Valum Votan – Hose Argueljes

Primila Crvena Kraljica – Stefani Saut

KNJIŽARE:  Laguna, Dereta, Vulkan, Evrodjunti

Izdavacka kuca Book informacije na adresi  office@ipbook.rs; prodaja@ipbook.rs;
i sajt  www.ipbook.rs
mob:063/226-782 i tel: 011-3173877

“Mi smo tek sekretari, autori su u Večnosti”

knj 1Hose Argueljes/Valum Votan (1939-2011) rodio se u Ročesteru u Minesoti, ali je proveo detinjstvo u Meksiku. Titulu Doktora Istorije umetnosti i estetike dobio je na Univerzitetu Čikago, 1969. Kasnije je bio profesor na univerzitetima Prinston, Evergreen Stejt Koledž, Dejvis, gde je započeo Festival Celokupne Zemlje koji se slavi već 43 godine i od koga je potekao tzv. Dan Zemlje koji se slavi 22 aprila. Internacionalno priznanje dobio je za svoje delo Faktor Maja: put dalje od tehnologije – u kome se prvi put unosi datum 21.12.2012 u kolektivnu svesnost. Otkriće Zakona Vremena je njegova najznačajnija zaostavština. Znanja koje potiče iz njegovih istraživanja četvrte dimenzije daju osnovu mogućnosti za istinsku i iznenađujuću  promenu svesnosti.

Da pomenemo samo još neka od njegovih dela, Zemlja u uspenju, Začarani san, Vreme i Tehnosfera, Arkturova Sonda, Jahanje na talasima Zuvuje, Hronike Kosmičke istorije u 7 tomova, Manifest za Noosferu u kome govori o poslednjoj etapa u evoluciji ljudske svesnosti.

Bio je pokretač Harmonijske Konvergencije, avgusta 1987, događaja u kome su milioni ljudi celog sveta realizovali sinhronizovanu meditaciju u ime mira i planete.  Osnivač je Fondacije za Zakon vremena i Instituta za Galaktička istraživanja, a godine 2009. je sazvao Svetski Forum Noosfere. Godine 2010. je dobio medalju Nikolaja Reriha za rad na promovisanju mira putem kulture koji je trajao čitav jedan život. Podaci o njegovom radu se mogu naći online:

www.lawoftime.org y en www.noosphereforum.org.

knj 2Stefani Saut (Stepahnie South)- Crvena Kraljica. Novinarka koja je poslednjih 10 godina bila najbliži saradnik, biograf i životna saputnica Dr. Hose Argueljesa, a sada njegov naslednik. Ona je kautor 7 tomova Kosmičke Istorije i autor  knjiga: Vreme, Sinhronicitet i Promena kalendara, život i rad vizionara Hose Argueljesa i Biografija jednog putnika kroz vreme, evolucija Hose Argueljesa u Valum Votana. Ep ka 2012. Trenutno rukovodi Fondacijom za Zakon vremena i priprema za objavljivanje neobjavljena dela Hose Argueljesa.

Fondacija za Zakon vremena

–     istraživanje i razvoj

Institut za Galaktička istraživanja

Naručivanje knjiga na engleskom:  www.lawoftime.org

HRONIKE KOSMIČKE ISTORIJE – REFORMULISANJE  LJUDSKOG UMA

 knj 3

Da bi u potpunosti izrazili reformulisanje ljudskog uma i sistema znanja, glavni istraživački projekat Fondacije za Zakon vremena je serija od sedam tomova pod naslovom Hronike Kosmičke istorije– potpuno novo sagledavanje mesta čoveka u kosmosu.

Ova serija je zasnovana na istraživanjima Hose Argueljesa, H. Argueljes (Valum Votan), uključujući 260 Postulata Dinamika vremena kao svesnosti, Vreme i tehnosfera, Uspenje Zemlje i Faktor Maja. Kao sveobuhvatna celosistemska reformulacija, Hronika Kosmičke istorije definiše četiri osnovna principa bazirana na znanju koje dolazi iz: 1) Nerođene mudrosti; 2) Mudrosti knjige; 3) Umetničke i estetske mudrosti i 4) Mudrosti sinhronijskog reda.

1)     Nerođena mudrost – odnosi se na jogičke nauke, uključujući integrativne psihofizičke sisteme i meditativne tehnike za istraživanje i razumevanje prirode uma i svesnosti. U percepciji Kosmičke istorije, bez razumevanja prirode uma, nemoguće je shvatiti stvarnu prirodu univezuma. Zakon vremena prepoznaje da svako pravo znanje mora biti bazirano na fenomenološkom istraživanju uma, tela i svesnosti- nerođene mudrosti, koja je unutrašnja mudrost, sistematizovana kroz različite oblike joge i meditacije.

2)     Mudrost knjige – sadrži dve kategorije: a) svete tekstove kao što su Kuran, Vede i Upanišade, Biblija, Budističke sutre itd. Ovi relevantni tekstovi su primarni izvori duhovne mudrosti; i b) sekundarni (izvedeni) tekstovi koji prikazuju originalnu sintezu celokupnog znanja, na primer: Sri Aurobindov Božanski život i Sinteza joge; Razotkrivena Izida i Tajna doktrina Madam Blavacke; ili Eseji u biogeohemiji Vladimira Vernadskog. Kosmička istorija prepoznaje da je otkrivena istina najviši nivo mudrosti, dok su sveobuhvatni sistemski pokušaji da se odredi priroda istine osnova za širenje vidika ljudskog znanja.

3)     Umetnička i estetska mudrost – Osnovnom formulacijom Zakona vremena  Vreme(E) = Umetnost, Kosmička istorija prepoznaje da su estetsko iskustvo i umetničko znanje glavni izvor psihosenzorne informacije. Ne samo što je univerzum suštinski elegantan, nego je i njegova elegancija sazdana od bezbroj oblika i obrazaca koji u stvari kodiraju tipove znanja koji mogu biti shvaćeni i kategorisani. Izražavanje znanja kao estetske informacije tako je prepoznato kao uzvišena forma informacione prezentacije koja zahteva čitav um, a ne samo čisto racionalne i kognitivne nivoe svesnosti.

4)     Svesintetišuća mudrost sinhronijskog reda. Odnosi se na korišćenje kodova i literature Zakona vremena-Sinhronara 13 luna, Začaranog sna, Putovanja Vremenskog broda Zemlja 2013, Telektonona, 20 Tabli Zakona vremena i Projekta Duginog mosta, da spomenemo samo najbitnije. Primena ovih alatki za uređivanje svakodnevnog života i duhovnih i simboličkih sistema, obezbeđuje potpuno novu bazu za razumevanje unutrašnje sinhronizovane prirode stvarnosti, uma i svesnosti. Pokazivanjem obrazaca sinhroniciteta na sve sofisticiranijim nivoima, sinhronijski red je sam po sebi nova osnova znanja.

Istraživanje prirode, istorije, nauke, religije i kulture kroz ova četiri osnovna znanja ustanovljava i epistemologiju i metodologiju Kosmičke istorije.

Kao sinteza intuitivne percepcije i vizionarskog otkrovenja, bezvremene nerođene mudrosti, tekstualne analize i komparativnog interdisciplinarnog proučavanja, Hronike Kosmičke istorije određuju nenadmašan završetak ciklusa istorije obnavljajući sjaj Druge kreacije. Putem Hronika Kosmičke istorije veliki dar Zakona vremena unapređen je u vozilo univerzalnog uzdizanja koje nas pokreće ka našoj sledećej fazi duhovno- mentalne evolucije.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

One Response do “Knjiga o Vremeprostoru, Hronike Kosmičke Istorije, V tom”

  1. Панда каже:

    Ево јул 2013 а још ништа се није десило?!

Ostavite komentar