Najbrži električni automobili

Nissan 0Japanski koncern Nissan planira da proizvede najbrži električni automobili na svetu koji će konstruisati zajedno sa firmom ZEOD INT. On bi trebao biti na startu u 2014 na 24 sata trci  Le Mansa.
ZEOD RC (Zero Emission auto), je predstavio dizajn prototipa, a po prvi put sa svojom najnovijom tehnologijom auta sa električnim pogonom koji treba da dostigne brzinu od preko 300 km / h.


„Nissan je postala globalni lider u razvoju nulte emisije automobilske tehnologije i Nissan ZEOD RC nam pruža priliku za razvoj tih projekata u kontekstu najtežih uslova izdržljivosti kao test našeg planiranog LM P1 pogona“, rekao je Andy Palmer, izvršni potpredsednik i član upravnog odbora Nissan Motor Company Limited.

„Automobil kao što je ovaj nudi neverovatno složen test za ono što bi mogao postati prakticno prava opcije za ulične automobila. Tokom iduće godine imat ćemo više modela pogonskih agregata koji treba da prodju opsežan program testiranja“, rekao je Nissan ZEOD RC-Designer Ben Bowlby .
Program je koncipiran za razvoj više tehnologije, kako bi se procenila efikasnost rešenja. Bowlby. „Mi istražujemo razne mogućnosti, a ‘zahtev nule emisije’ je opciju gde vozač može sam da se dodluči da li želi električni i benzinski pogon, tako da će i biti ispitane i druge mogućnosti sem čistog električnog pogona. “

Niss LeafNissan Leaf, koji je u prodaji na tržištu u 2010, je svetski najprodavaniji sve-električni automobil. Nissan je 2011 predstavio Nissan Leaf RC,  trkaći automobila koji se pokreće na isti električni motor kao i putnički automobil.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

4 Responses do “Najbrži električni automobili”

 1. Анонимни каже:

  […] Via kpv.rs […]

 2. Marko каже:

  nisam bas siguran koliko su elektricni automobili buducnost za siroke narodne mase, odnosno da ce elektricna energija biti dostupnija od nafte, ali videcemo vreme ce pokazati

 3. marko каже:

  banzaiiiiiiiiii!!!!

 4. Slavko каже:

  WORLD MARKET NEWS
  LiFePO4 BATTERY MODULE FULL CHARGING 100% IN JAST 10 minutes.
  TESLA PARS MB DEVICES
  PARS MB devices are designed for the modern treatment of all types of batteries (LAcid, NiCd, NiMH, Li, LiPol, end lifepo4).
  Devices has PARS MB CPU, which implements the relevant functions that make Universality, modernity, efficiency and complete treatment of the connected batteries.
  Stations for electric vehicle battery charging in our manufacturing, are of modular composition. Each module is 600V/32 A . At the moment we offer TESLA PARS devices of 10 modules that are 600V/320 A .
  Charging time is programmable: from 10 minutes to 4h depending on the kind and type of battery, type of vehicles and the level of battery discharge .
  Module 600V32A dimensions are: 600 x 500 to 200mm
  Author inventor,
  Slavko Radosavljevic, PhD
  slavkoinvent@gmail.com
  34 952862991

Ostavite komentar