Rtanj – drevna piramida ili…

Rtanj 40Istraživački događaj pod nazivom “Rtanj – drevna piramida ili remek delo prirode 2013” koji se održava od 20. do 23. septembra u naselju Rtanj, je nastavak dosadašnjih istraživanja planine Rtnja u funkciji piramidalne građevine i njegovih odnosa između energija Zemlje i snaga Kosmosa. Ovo je četvrta godina za redom da centar za istraživanje i ekologiju Duh Rtnja organizuje ovaj događaj koji okuplja naučnike i istraživače iz oblasti fizike, ali i metafizike, jer daleko dublji smisao istraživanjima piramda daje upravo ovakav pristup.

U ovoj godini je ovo četvrti istraživački događaj na Rtnju koji je nakon nekoliko strogo naučnih pristupa sada više inspirisan metafizičkim metodama. Reč je konferenciji istraživačkog i predavačkog tipa koja je većinski posvećena radiestezijskim, rabdomantijskim i drugim alternativnim i parapsihološkim istraživanjima Rtnja.

Prvi pisani tragovi o radiesteziji sežu 6000. godine pre nove ere. Oni govore o primeni rakljarstva u Severnoj Africi o čemu svedoče kameni zapisi nađeni u Sahari. U drevnom Egiptu 3000 godina p.n.e. nađene su skulpture faraona sa rakljama koje su služile kao sredstvo za dijagnostiku.

Od 2197 do 2025 godine p.n.e. Kineski kralj Kuang Yu je izdao pismeni dekret kojim je strogo naređeno da se ne može sagraditi ni jedan objekt za boravak ako teren za gradnju naselja pre toga nije izmeren od strane posebno školovanih carskih službenika, da bi se izbegla gradnja na mestima delovanja ″zlih sila koje donose bolest i nesreću.″

Kelti, Etrurci, Egipćani, Persijanci i Rimljani koristili su se sposobnostima pojedinaca da u bespućima pronađu vodu ili da odrede zdrava i pozitivna mesta na kojima su se gradili hramovi i naseobine. U srednjem veku rakljarstvo se sve više počelo upotrebljavati za otkrivanje podzemnih ruda. Tek početkom 19. veka počelo se ozbiljnije istraživati radiestezija gde se dokazalo da nisu bitne raklje ili visak nego senzibilnost osobe koja njima radi.

Kolevka današnje radiestezije je Francuska odakle se počela širiti u ostale zemlje Evrope i Amerike. Sama radiestezija se deli na fizikalne i mentalne discipline a na našim prostorima radiesteziju je ozbiljnije počela da primenjuje austorugarska vojska koja je uz redovnu jedinice imala u svojim redovima rakljare koji su tragali za vodom i mestima na kojima nema štetnih zračenja.

Rtanj 44U radiesteziji se koriste razni alati, pribor i pomagala kao što su visak, L-antene, tenzor, matrice itd. Najčešći alat je visak kojeg radiestezista drži u jednoj ruci dok mu druga služi kao antena. Radiestezista može mentalno ili na glas da postavlja pitanja i određenim otklonima viska dobiti odgovore koji se najčešće svode na da – ne.

Poznato je da svaki radiestezista mora sam odabrati alat koji mu najbolje odgovara tj. sa kojim će najbolje i najtačnije izvršiti detekciju prostora. Dakle radi se o subjektivnoj metodi detekcije kod koje je senzibilitet radiesteziste najbitniji faktor. Poslednjih godina je primetna i ekspanzija elektronskih uređaja koji su sve precizniji i kvalitenko se mogu koristit u pojedinim oblastima radiestezije gde se uređaj zvučno oglašava a otklon na skali pokazuje intenzitet zračenja.

Kvalitetno lociranje zračenja je jedna od najbitnijih preduslova za precizno dijagnosticiranje prostora. Moguće je detektovati dve vrste zračenja. Jedna su tehničke prirode koju emituju razni aparati, trafo stanice, dalekovodi i razne antene.

Druge vrste zračenja su prirodnog karaktera i generišu ih podzemni vodeni tokovi, metali, tektonski rasedi… Energetski deficiti se javljaju i na mestima ispod kojih se nalaze veće šupljine, pećine, tuneli i prolazi koje radiestezisti kao i druge ekstrasenzorne osobe lako mogu osetiti i dijagnosticirati njihove dimenzije , dubine, nagibe i pravce prostiranja.

Uz profesionalne merne uređaje koji su doktori nauka i inženjeri na Rtnju do sada primenjivali po strogo naučnoj metodologiji, istraživanja unutrašnje strukture piramide Rtnja su vršena i radiestezijskim i drugim alternativnim metodama prostiranja niskofrekventnih talasa kao i parapsihološkim pristupima o kojima će u većem obimu biti reči na predstojećoj konferenciji Rtanj – drevna piramida ili remek delo prirode 2013.

Pozivamo sve poštovaoce i ljubitelje mističnog Rtnja da se pridruže novim istraživačkim poduhvatima i da pored predavačkog, uživaju i u terenskim aktivnostima na mestima njegove nestvarne prirode i pravilne geometrije.

Zahvaljujući dugogodišnjoj podršci istraživanjima Rtnja, sve zainteresovane goste obaveštavamo da je glavna istraživačka baza i predavački program kao i do sada u naselju Rtanj u T.U.K. Rtanj – Milenium Grup. Rezervacije za preporučena noćenja i obedovanja možete izvršiti putem sledećih kontakata: www.mileniumrtanj.com +381 (0) 30 465 001, 064/ 861 57 44, 064/ 861 57 43

Sve dopunske informacije oko ovog dešavanja pratite putem zvanične internet stranice istraživačkog centra www.duhrtnja.com

Za nova otkrića!

Saša Nađfeji
Izvršni direktor
Duh Rtnja – Centar za istraživanje i ekologiju
11000 Beograd, Srbija
Mail: duhrtnja@gmail.com
Internet: www.duhrtnja.com
Video: http://vimeo.com/user2440468/videos
Publikacije: http://issuu.com/duhrtnja
Blog: http://www.facebook.com/duh.rtnja

Virtualni centar: http://www.duhrtnja.com/virtuelni-centar/

Virtualna tura: Rtanj 360

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

One Response do “Rtanj – drevna piramida ili…”

Ostavite komentar