ASTROLOGIJA PO MAZDA VESTA (VEDA) SISTEMU

Mazda Vesta (Veda) Sistem Persijske astrologije (Zoroastrian) je najčešće testiran i najstariji sistem astrologije na svetu iz kojeg je kasnije izvucčn Vedski Jyotish.

Mnogi filosofi, mudraci su ulazili u veliku zamršenost da objasne Boga, pa su objasnili da svet evoluira pod blagonaklonošu Božanskog bića.


Superiorna inteligencija vodi računa o svakom individualnom biću i stavlja ga u najbolje okolnosti koje priliče njegovom rastu. Oni su to nazvali Kosmos. Mazda astrolozi znaju duhovnu prirodu čoveka i vode ga ka realizaciji njegovog pravog sopstva I aktualizaciji sopstvenog postojanja. Pomazu mu da shvati da svaka dusa uci sopstvenu lekciju, koje moze da se nauce i pod takvim okolnostima. Tako on zna da sve astroloske predikcije obistinjuju zato sto je dusa vodjena Visim Bicima, planetama, ciji sud nikad ne gresi. Mozemo se zacuditi kako planete I zvezde mogu uticati na zivot na Zemlji. Ocigledno je da je Sunce izvor zivota na Zemlji. Vodeci se Avestama ono takodje projektuje I intelignciju I duhovnost.

Bez zakona Karme da objasni obrazac nasih zivota, pocevsi od rodjenja astrologija ima malo smisla. Filosofski astrologija reflektuje zakon Karme sto ukljucuje oba aspekta sudbine I slobodne volje. Vera u Karmu znaci da su nase trenutne okolnosti rezultati dela iz proslih zivota. Spoljni efekti dogadjaji naseg sadasnjeg zivota je pod vladavinom prosle Karme I moze tesko da se promeni ali moze. Slobodna volja u Karmi znaci da formiramo buduce dogadjaje sa nasim sadasnjim akcijama. Avesta astrologija nas ne ostavlja bez pomoci pod naletima sudbine. Ona pruza nacine da se resimo nasu Karmu. Avesta Mazda Veda astrologija drzi da duhovna praksa, kao sto je Joga, molitva, meditacija, devocija itd, sto neutralise efekte negativne astroloske karte i nakupljene negativne karme. Mazda Avesta astrologija nam pomaze da ostvarimo nase pravo Ja i pomaze da spoznamo bozansku dusu. Ona pomaze razjasnjenju nase Karme.

Mazda Avesta astrologija ublazava verovatno najveci ljudski strah, strah od buducnosti.Ona pomaze da se samouvereno krecemo kroz zbunjujuce talase Karme, svesni nase spoljne sudbine I naseg vecnog Sopstva. Mazda Avesta astrologija koristi sideralne kalkulacije I (prema zvezdama) I pozicije planeta prema Surya Siddhanti u pozadini relativno fiksnih zvezda, kao sto astronomi rade. Mazda Avesta astrologija izracunava zvezde na isti nacin na koji se one pojavljuju na nocnom nebu to je ujedno najvaznija razlika izmedju Mazda Avesta I Tropske Zapadne(Grcke) astrologije. Tropski Zapadni (Grcki) astrolozi baziraju njihov zodijak na Ekvinoksu. Aritmeticka razlika izmedju planetarnih pozicija racunatih Nirayana I Sayana zodijaka je vrednost koji mi zovemo precesija Ekvinoksa, ili Ajanamsa. Danas ta razlika je 24.5 stepena. Ova 24.5 stepena uzrokuju da se cela Zapadna karta pomera unazad 24.5 stepena u odnosu na Vedsku I Mazda Avesta natalnu kartu . Pozicija vecine planeta se vraca nazad za jedan znak. Ovo prirodno rezultira u mnogo drugacijoj karti. Moze biti konfuzno za one koji koriste Zapadnu kartu, posebno Suncev znak koji se znatno promenio u Vedskom I Mazda Avesta sistemu.

Mazda Avesta I Zapadna astrologija dele isto nasledje o 12 zodijackih znakova (Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica,Vaga, Skorpija, Strelac, Jarac, Vodolija I Ribe) I sedam planeta (Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter I Saturn), I tri dodatne transcedentalne planete: Uran, Neptun I Pluton i opisani su u slicnom maniru. Mazda Avesta astrologija uocljivo koristi I Juzni I Severni Mesecev cvor. Oni se zovu Rahu I Ketu. Rahu I Ketu su direktni uzrocnici karme, karmickih obrazaca, ponovnog rodjenja, ukazatelji na greske iz proslih zivota I kao ih resiti. Mazda Avesta I Zapadna (Grck) astrologija se razlikuju u mnogo slucajeva. Mazda Avesta I Veda sistem je mnogo komplikovaniji sa mnogo razlicitih tipova karata I ukljucenih kalkulacija.

U Mazda Vesta pozicije planeta I ostalih mesta od znacaja se racunaju sa postovanjem prema osobi, dogadjaju I podacima rodjenja. Bazirano na ovim informacijama Mazda Avesta astrolog racuna oko 16 karata I tabela. Oba sistema koriste sisteme 12 astroloskih kuca I interpretiraju ih slicno (sa varijacijama).Mazda Avesta sistem pravi vrh na samom pocetku kuce, dok Zapadna(Grcka) pravi vrh na sredini kuce. Ovo rezultuje da se polovina planetarnih pozicija u Mazda Avesta Veda karti pomera napred do sledece kuce u relaciji na Zapadnu (Grcku) kartu.

 

Mazda Avesta astrologija koristi dodatnih 144 podela zodijaka nazvanih Naksatre (konstelacija).

Mazda Avesta Veda astrologija koristi sistem planetarnih perioda nazvanih Dasa. Glavni period razlicih planeta. Jedan od perioda zove Vimsotari dasa 120 godisnji krug planetarnih pozicija bazirano na konstelaciji rodjenja. Takodje postoji sistem od 100 godin koji se zove Ashtotari Dasha. Uz pomocu ovih Dasa sistema perioda Mazda Avesta astrolog moze da ima sirok uvid na moguce predstojece dogadjaje u buducnosti. Izmedju ostalog Zapadna astrologija nema Dasha sistem sa prediktivnim mogucnostima kao Mazda Avesta Veda astrologija.

 

Postoji pet glavnih koriscenja Mazda Avesta Veda astrologije:

1 Kama- familijarni I odnosi kao sto je bracna kompatibilnost, vreme rodjena dece I sreca u domu.

2 Artha- Pomoc oko finansija, biznisa I investicija

3 Darma- odredjivanje karijere I poziva.

4 Moksha- vodjstvo u duhovnom zivotu, kosmickom I licnom znanju

5 Arogya- fizicko I mentalno zdravlje

 

ASTROLOŠKE KONSULTACIJE PO MAZDA VESTA (VEDA)  SISTEMU

Kontakt:  igor.cvetkovic1001@gmail.com

 

Dr. Igor Cvetković- Kshnaothrao Ahurahe Mazdao  : Rodjen 1980 godine u Srbiji, i već sa svojih 16 godina započinje svoj duhovni put I potragu za svetim znanjima.  Posle obrazovanja u oblasti mašinstva na tehničkom fakultetu je svoje bogato iskustvo stekao učeći,  radeći I srećućise sa raznim duhovnim učiteljima, poznavaocima, Avesta I Veda u Indiji I u drugim zemljama I kontinentima.

U zadnjih 16 godina širi I podučava znanje o Drevnim Civilizacijama Persije, Drevene Indije i na taj način pomaže ljudima da dodju do svojih ličnih saznanja na nivou duše, pomaže u iscelenju duše i tela I daje duhovno vodstvo onima koji to traže I to žele.

  • Bachelor of Philosophy Astro i Vastu , ( Astro Medicina , Astrologija, Vaastu I Feng Shuie )
  • Master of Philosophy – Holisticko zdravlje  Ajurveda, Astro Medicina, Homeopatija, Vaastu Feng Shuie, Mantra, Yantra Tantra, Yoga, Yagna , Yasna , Vedanta .
  • PHD Avesta I Veda
  • Upravitelj Tapaswi Ashram Sanyan ( India )
  • Upravitelj Mazdayasni Monesterie Society Sanyan ( India )
  • Akademski predstavnik Zoroastrian Koledza za Evropu. mazorcol.org
  • Upravitelj Mazdayasni Monesterie Society Sanyan ( India) http://www.indiayellowpages.com/zoroastrian/

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

One Response do “ASTROLOGIJA PO MAZDA VESTA (VEDA) SISTEMU”

  1. Mirjana каже:

    Fantasticno!

Ostavite komentar