Mogući razlozi nastanka opasne bakterije E.coli – druga strana

Pored poznatih izveštaja o opasnoj bakteriji u Nemačkoj se odvijaju i druge rasprave , a koje masovni mediji  retko prenose. Neke od njih vam prenosimo.

Piše: Branka Mraz

Zloupotreba antibiotika u masovnom uzgoju životinja

Infekcijom  E.Coli je alarmiran je ceo svet  jer naučnici opisuju ovu vrstu bakterije kao „ekstremno agresivnu i toksičnu.“To nije sve: ovaj soj bakterije  rezistentan  je  na antibiotike; radi se o prvoj široko raširenoj   infekciji životnim namirnicama sa jednim izazivačem a   koja vodi do brojnih obolelih sa nizom smrtnih slučajeva.

Nažalost, većina medija u izveštajima krivo predstavlja činjenice.  Ne mogu biti u  pitanju opasni krastavci ( izdanci žitarica itd.) jer E.coli uopšte i ne uspeva na zelenišu.
Ešerihija  je vrsta crevnih bakterija koji jedino raste  u creima životinja i čoveka. Dakle, izvor i ove E.coli  nije biljnog već životinjskog porekla.
Mediji  vode rat protiv povrća u poljima a istovremeno sramne tehnike industrijske proizvodnje mesa ostaju zaštićene.

U međuvremenu su naučnici razrešili  misteriju te posebno opasne sorte ešerihije. Sada mikrobiolozi univerzitetske klinike Hamburg-Eppendorf kažu: „ U okviru prvih analiza, koje su još u toku,  mogli smo doći do  mogućih indicija za izrazitu agresivnost i otpornost na antibiotike ovog soja E.coli… Još će se istražiti kako je došlo do postanka  nove vrste  E.coli, zašto se taj soj neverovatnom brzinom širi i zbog čega  izazvana bolest protiče tako teško.“

Nema zvaničnog izveštaja oko očiglednog izvora

Masovni mediji se ophode kao da ne razumeju ništa , češu se po zapitano po glavi i koncentrišu na krastavce ubice, zatim salatu i klice žitarica.
Oni retki među njima brzo su došli do logičnog zaključka: Zloupotreba antibiotika u industrijskom uzgoju živitinja.

U industrijskom uzgoju životinja  se naime stoka, svinje i živina  gaji u krajnje nehigijenskim štalama na premalo prostora , prepumpava ih sa antibioticima u hrani ne bi li se sprečilo širenje infekcija. To neprestano uzimanje antibiotika stvorilo je u crevima životinja perfektno tlo za patogene vrste bakterija.
Sa izmetom  se izbacuju milijarde bakterija napolje, a taj izmet na kraju bude skupljen iskorišćen kao đubrivo za poljske useve. Što će reći da plodovi niču na poljima  opterećenim fekalijama životinja u kojima se nalaze antibioticima indukovani izazivači bolesti.

Povrće koje se uzgaja uz pomoć E.coli- đubriva završava u samoposlugama gde ih ljudi kupe a neki i ne operu temeljno. Ako se takvo povrće pojede E.coli će se u crevima čoveka ponovo aktivirati.
I pošto puno  ljudi pije antibiotike koji zdravu crevnu floru izbacuju iz funkcije, u crevima vlada pervfektna klima za infekciju životnim namirnicama.
Crevna flora je kod svakog ko je podlegao infekciji toksične E.coli bila već znatno oštećena.
Zato umiru ljudi. Sve je samo pitanje uzroka i delovanja.

Antibiotici u ovoj tragediji igraju dvostruku ulogu: jedna je da su u masovnom uzgoju životinja zloupotrebljeni, dok sa druge strane lekari u tretmanu pacijenata prekomerno primenjuju antibiotike, bez istinskog razloga.

Uprkos tome mediji se ustručavaju da objave prostu istinu; da problem leži u antibioticima ne u povrću!
Osiguranje životnih namirnica je daleko jednostavnije nego što se pretpostavlja. Počiva na prostoj ideji da se stoka, svinje i živina ne smeju gajiti u nehumanim uslovima pod stalnom dozom antibiotika ne bi li se tek održali u životu.

Ukrštanje dve vrste E.coli u laboratoriji

Kineski i nemački naučnici analizirali su DNS E.coli bakterije i došli do saznanja da je  njihovo širenje uzrokovano  „sasvim novim, super-toksičnim“ sojem  koji ima u sebi mnoge gene rezistentne na antibiotike, kaže se u  objašnjenju BGI-Labors u kineskom gradu Šenchen.  Po svoj prilici radi se o soju  kombinovanom od dva tipa E.coli. http://www.msnbc.msn.com/id/43247545/ns/business-stocks_and_economy/

„Ovo je poseban soj, koji još nije nikad ranije bio izolovan kod nekog pacijenta“ izjavila je Hilde Kruse, ekspert za sigirnost životnih namirnica u WHO, agenciji Associated Press.
Ovaj novi soj pokazuje „brojne karakteristike  koje vode do toga da je zarazan i produkuje više toksina“ od mnogih drugih vrsta E.coli. Prvo genetsko sekvenciranje  soja pokazalo je do sad nepoznatu kombinaciju dve E.coli bakterije sa agresivnim genima, što bi bilo moguće objašnjenje zašto je prodor tako masovan  i opasan http://news.yahoo.com/s/ap/20110602/ap_on_he_me/eu_contaminated_vegetables_europe_51

Dok su se drugi bavili špekulisanjem, kinezi su  utvrdili da se radi o ukrštanju  dve različite bakterije ešerihije. Jednu od njih lokalizovali su u Centralno Afričkoj Republici. Egzaktno 93% opasne nemačke bakterije potiče od  te bakterije u nauci zvane EAEC 55989. Ostalih 7% su normalne crevne klice.
Bakterije se razmnožavaju uglavnom deobom, ne kroz oplodnju  a ukrštanja nastaju u laboratoriji.
Jasno rečeno: Sjedinjenje opasne toksične centralno afričke bakterije  sa normalnom E.colibaterijom nije bio slučani hir prirode.

Ciljno stvaranje rezistentne bakterije genetskim procesom

Kako je inače moguće da je ova bakterija otporna na osam različitih klasa antibiotika i odjednom završi u povrću.
Da bi postale rezistentne bakterije moraju učestano biti izlagane antibioticima, toliko da se proizvede „mutacijski pritisak“ koji uzrokuje potpunu neosetljivost na medikamente.
Naučnici instituta Robert Koh u  koji su Nemačkoj razrešavajući genetsku građu  ove E.coli utvrdili su rezistentnost na čitav niz antibiotika iz osam klasa.
Lekari uteruju strah ljudima  jer do te mere deluje smrtonosno da se zaraženi  pacijenti izlažu životno opasnom otkazivanju organa.

Tačan put nastanka ove E.coli je jasan. Mora biti podvrgavan osam klasa antibiotika. To se ne dešava odjednom već je to genetski selektivni proces koji se sprovodi u laboratoriji sa određenom svrhom. Ovo je takođe i način kako se pravi izvesno bio naoružanje. http://en.wikipedia.org/wiki/National_Biodefense_Analysis_and_Countermeasures_Center

Ovaj proces je vrlo komplikovan i nije zamislivo da se odigra sam od sebe u prirodi.
Antibiotici se na povrću uopšte ne primenjuju, tako da tamo E.coli ne može steći nikakvu rezistenciju. Time preostaje jedino logično mesto  porekla: laboratorija.

Dragi čitaoci ovde bih prekinula dalju raspravu  na temu  da  li je  slučajno bakterija pobegla ili  ciljno „puštena „ da zagadi životne namirnice, jer je i tema  rasprava u Nemačkoj koja  se ne prikazuje u masovnim medijima.
Od špekulisanja i teorije zavere nemamo nikakve koristi, već imamo situaciju takvu kakva je.

Kako se zaštititi

Ove jednostavne metode su dovoljna zaštita od svake infekcije patogenim bakterijama:
1.Jedite domaće proizvode. Gajite ih sami ili kupujte na pijaci od malih odgajivača

2.Perite dobro, kod temeljnog pranja čak ni E.coli bakterije nisu problem

3.Koristite PROBIOTIKE. Što je u crevima više korisnih bakterija to je manje šanse da se E.coli nastani.

4.Izbegavajte antibiotike, neki  lekari rado prepisuju antibiotike tamo gde nema svrhe, npr. virusna infekcija ili astma.

Sveže povrće i voće je neophodno za zdravlje i moramo ga jesti  dobro oprano  od lokalnih malih uzgajivača.
Ukoliko se zarazimo postoje i drugi načini za lečenje sem antibiotika.
Poznate su narodne tradicionalne  metode  protiv parazita na biljnoj bazi.
Trenutno najbolja kombinacija protiv svih bakterija , virusa , gljivica ,glista …. je tretman biofrekvencijama  kombinovan sa čišćenjem organa jetre i bubrega biljnim preparatima.

Mi preporučujemo  jedan od  biofrekventnih aparata koji  ima odlične rezultate i uspešno rešava problem bakterija i virusa u organizmu Multizapper.

s

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar