Senzacionalni naučni dokazi postojanja eterskog polja

Priredila: Branka Mraz


U okviru 11. Simpozijuma DGEIM u Heidelbergu dr. Volkamer je održao jedan značajan govor. On već dri decenije sprovodi istraživanja u graničnim oblastima svesti i materije. Njegove revolucionarne teorije značajno doprinose proširenju vidika u prirodnim naukama i objedinjuje oba velika pravca u fizici: Kvantnu mehaniku i Teoriju relativiteta.
Pristup problemima bazira na strogom logičkom i naučnom razmatranju i svoje teze obrazlaže čvrstim činjenicama. Njegovi senzacionalni zaključci potkrepljeni snažnim dokazima se teško mogu pobiti, što bi i mogao biti razlog da je ignorisan od strane konzervativne nauke.
Dr Klaus Volkamer objašnjava fenomene kao što su eter, zemljino zračenje, ne-elektromagnetske aspekte elektrosmoga, skalarne talase, brzine veće od brzine svetlosti, planetarna zračenja, telepatski prenos misli, morfogenetska polja, joga levitaciju, meditaciju, poziva se na Indijijska vedska znanja. Ne samo tajanstveni izrazi poput “tamna materija” i “tamna energija” dobijaju sadržaj, već i kvantne misterije, Informaciona medicina, pa čak i karma i ponovno rođenje postaju objašnjivi njegovim teorijama.

Finotvornost – prastara misterija!
Njegova sveobuhvatna postavka jedne sveprožimajuće nevidljive – finotvorne materije kao i dosad nepoznatih delujućih sila, koje sjedinjuju i pokreću sve živo, predstavlja jedan homogeni most između prirodnih i spiritualnih nauka.

Ukazuje na najnovija otkrića u astrofizici koja pokazuju da u svemiru postoji 96% nedefinisane “tamne” materije i energije koje se ne mogu dokazati pomoću poznatih instrumenata. Za nas vidljivi svemir predstavlja samo 4% od ukupne mase koja postoji! Iz toga je dr. Volkamer razvio teoriju “suptilne mase”. Prema tome ne samo da svaki element i sve elementarne čestice, svaki molekul i konačno svako živo biće poseduje i finotvornu strukturu.
Dr. Volkamer je u daljnjem izlaganju izjavio da je ceo prostor 12- dimenzionalan sa trostrukim samoprožimajućim univerzumom (što u međuvremenu tvrde i drugi naučnici – teoretičari).

Normalan čovek rukovođen čulima (kao i njegovi aparati) su pritom u 1.= četvorodimenzionalnom prostoru ograničenih opažanja. Osim toga postoji i ograničenje kolektivnog polja koje takođe ometa čovekovu percepciju. Kroz delovanje i usmerenje našeg mišljenja i osećanja kao stvaralačka bića mi gradimo našu realnost i time potvrđujemo staru šamansku mudrost „Energija sledi usmerenje“ kao bezvremensku istinu.

Grubotvorno fizičko telo se kreće kroz prostor i za nas vidljivu realnost i susreće prostorne kvalitete, dok se finotvorno besmrtno telo kreće kroz oba paralelna univerzuma i susreće tamo pohranjene vremenske kvalitete . Na grubotvornom nivou smo razdvojeni a na finotvornom smo jedno.

Takođe i nebeska tela zrače finotvorna zračenja i povezuju tako ljude sa svemirom (Astrologija). Time se podupire i teorija i proces transformacije sa rastućim zračenjem i delovanjem Prasunca koju je izložio dr. Dieter Broers u svojoj knjizi i filmu “(R)evolucija u 2012“ i dobija realnu pozadinu. Fantastične mogućnosti koje se otvaraju kroz podizanje više svesti dr. Volkamer vidi i u smislu novih izvora energije koje ima dovoljno na finotvornoj osnovi.

Dr. Volkamer: „Univerzum je jedan organizam koji je u višim dimenzijama umrežen i to brzinoma iznad svetlosne sa puno grubotvarnih i s tim odvojenih individualnih pojavnih struktura !“

Uostalom to sve odgovara jednoj nevidljivoj univerzalnoj prožimajućoj životvornoj energiji.
Dr. Volkamer kreira svojim radom novu nauku o životu. On pokazuje put duhovne primene ovih materijalnih polja koji otvaraju mogućnosti proširenja svesti kroz meditaciju ili neke druge načine. Ovaj pionir nove nauke i novog vremena daje značajan doprinos shvatanju smisla našeg postojanja: razvoj i proširenje svesti.

Suptilno proširenje svesti kao produbljenje našeg pogleda na svet

U svojoj knjizi, „Lebenskraft & Feinstofflichkeit“ (Životna snaga & finotvornost), autor je izneo neverojatno opsežan opis eksperimentalne i teorijske osnove, za nauku potpuno nepoznate, ali realne i sveprožimajuće finotvarnosti.
U ovoj drugoj knjizi na ovu temu, dati su dalji eksperimentalni dokazi i karakterizacija finotvornosti koji predstavljaju zajedno sa izlaganjem iz njegove prve knjige pregnantnu i svima razumljivu formu. To rezultira potpuno ukupnim proširenim finotvornim pogledom na svet koji se proteže od izvora životvornosti, prostor-vremensku geometriju do nastanka materije iz suptilne i svesne osnove. Po tome sve postojeće u svemiru nosi u sebi klicu života, što je današnjoj nauci nepoznato i fenomeni egzistencija tzv. mrtve materije su pre izuzetak nego pravilo.

O autoru: Volkamer Klaus, rođen 1939 u Cvajbrukenu, slobodan istraživač, pisac i konsultant. Njegova naučna karijera započeta je diplomom hemičara na Univerzitetu u Minhenu. Na Univerzitetu u Friburgu 1969. je promovisan je u Dr. rer. nat. Fizičke hemije i u istoj godini bio je nagrađen za naučna istraživanja. Od 1970. angažovan u međunarodnu hemijskoj kompaniji na razvoju velikih procesa sa licencom za ceo svet i primijenjenih preko 40 patenata i šest stručnih publikacija. Od 1985. slobodni istraživač i predavač uposlen na razradi svoje teorije radi finotvornog proširenja prirodnih nauka.

Finotvornost čini neku vrstu “vis vitalis” (životnu snagu), za prirodu je od presudne važnosti. Njegova istraživanja tokom 25 godina nam daju značajne smernice koje mogu biti od značaja za poboljšanje svakodnevnog života.

Snimak predavanje sa simpozijuma: http://www.youtube.com/watch?v=84KIBNm1bnc

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar