Svet i Srbija – 2012

Astrološka analiza Milovana Stankovića

Iako nemaju puno činjenica koje bi mogle da potkrepe njihovu sumnju, neki izvor u ljudima, šalje veoma snažne impulse da bi ta godina mogla da bude neka vrsta prekretnice kako u njihovim ličnim životima, tako i na mundanom nivou za dalji razvoj celokupne civilizacije, kao i same planete Zemlje.
Tri su ključna događaja koja će se dešavati tokom 2012. godine.

Prvi je: pojačana sunčeva aktivnost

Drugi događaj, što znalcima predstavlja čast da lično mogu prisustvovati, je nešto što se ponavlja u veoma dugom vremenskom periodu, a to je poravnavanje sunčevog sistema sa galaktičkim ekvatorom tokom zimskog solsticija.

Treći veoma važan događaj je: prelazak fiksne zvezde Regulus iz sazvežđa Lava, koja se trenutno nalazi na poslednjem stepenu znaka Lava, u znak Device.

 

 

 

 

 

 

 

Čovek svojim samim bivstvovanjem učestvuje u harmoniji Sfera. Kretanjem i pozicijama planeta se mogu razjasniti mnogi događaji, ali ono što je ključno, što je sudbinski, dolazi iz sfere zvezda, koje su udaljenije, i koje imaju mnogo jače zračenje, kako vidljivo, tako isto i nevidljivo, na duhovno-energetskom nivou. Sunce je naravno najvažnija zvezda, jer živimo na planeti koja pripada tom sistemu, i zajedno sa ostalim planetama kruži oko njega. Globalno otopljavanje, rezultat je pojačane aktivnosti u sunčevom sistemu, ali ono se isto tako manifestuje i na ostalim planetama: količina zamrznutog ugljendioksida u blizini južnog Marsovog pola sve se više smanjuje; planete Saturn, Uran i Neptun postale su svetlije; primećene su promene magnetnog polja na Jupiteru i Veneri, koje se povećalo; došlo je do pomeranja polova transcendentnih planeta. Ova aktivnost je naročito izražena od poslednje dve dekade prošlog veka, pa sve do danas. Ta pojačana sunčeva aktivnost, posledica je drugog događaja koji je naveden kao veoma važan u 2012. godini. To je stvar koja se periodično ponavlja, i čiji ciklus ponavljanja iznosi oko 12 godina.
U toku perioda od 36 godina, dobija se pojačan impuls iz samog centra Galaksije, jer samim tim kada se sunčev sistem poravna sa galaktičkim ekvatorom, dolazi do prožimanja sa onim što se nalazi u centru Galaksije. U samom centru Galaksije je crna rupa, koja je centar oko koga se sve okreće, i koja emituje impulse duž cele Galaksije. U ovom periodu, ta aktivnost je enormno povećana, i to je taj značaj koji bi mogao uslediti za zimski solsticij (21.12.2012.). Solarna aktivnost će opadati od 2016. godine, kada se završava period od 36 godina, koliko traje poravnanje sunčevog sistema sa galaktičkim ekvatorom.

Pored tih izraženih solarnih aktivnosti (superponiranje sunčevih pega i uticaja usled poravnanja sunčevog sistema i galaktičkog ekvatora), delovaće i dugotrajni mundani planetarni aspekti: jak kvadrat Urana iz znaka Ovna, i Plutona iz znaka Jarca.
Fiksna zvezda Regulus će 21.12.2012. godine, egzaktno biti na nultom stepenu Device. Ukoliko bismo posmatrali kretanje te fiksne zvezde, kojoj je potrebno 2160 godina da prođe kroz jedan znak, mogli bismo da pratimo sve važne mundane događaje vezane za njen boravak na određenom stepenu

Iz natalnog (04.07.1776. Asc. 8º Škorpiona) i progresiranog (sekundarna progresija) horoskopa SAD-a, vidi se da će ta država biti glavni spiritualni predvodnik u narednom periodu, do 2086, kada će Mars kao vladar natalnog Ascendenta ponovo da započne direktno kretanje. Ono što možemo očekivati je potpuno okretanje sistema vrednosti, introspektivnost i vrednovanje onoga što čini „suštinu bića“.
Možda će baš ključ onoga što će se dešavati 2012. godine biti u rukama Rusije. Njen natalni horoskop (12.06.1990. Asc. 26° Device), zajedno sa progresiranim horoskopima (sekundarni i tercijarni), ukazuje upravo na važnu ulogu te države i njenog predsednika, na ukupnu kolektivnu svest, a samim tim i na očuvanje svetskog mira.

Šta je sa Srbijom?
Posmatrajući horoskop „Berlinske Srbije“, jer je Srbija prvi put 1878. godine u Berlinu dobila nezavisnost, vidimo da je vladar Ascendenta Mars koji se nalazi u uklještenom znato ukazuje na naš osećku Lava. Kako je Mars i u konjunkciji sa južnim mesečevim čvorom,to ukazuje na naš osećaj da smo izuzetni i veliki, ali samo ispoljavanje toga je veoma loše jer se nalazi u uklještenoj kući i na južnom mesečevom čvoru koji predstavlja gubitke. Srbija je arhetipski u znaku Jarca. Dve ključne fiksne zvezde iz horoskopa „berlinske Srbije“ su Akubens iz sazvežđa Raka (Mars na 12 stepenu Lava), i Gomeisa (Sunce na 20 stepenu Raka) iz sazvežđa Malog psa. One ukazuju na mitološki kod našeg naroda. Konstelacija Raka je specifična po tome što se ulazi u borbu sa mnogo nadmoćnijim neprijateljem (borba raka na strani Hidre protiv Herkula), dok su zvezde iz Malog psa Orionovi čuvari, koji su na sebe preuzeli ulogu da brane jedan deo sveta od najezde neprijatelja.
Progresirani horoskop „berlinske Srbije“, pokazuje da se Sunce i Mesec susreću na 3-4 stepenu Strelca, krajem 2012. godine, što označava novi početak za Srbiju, koji će biti bolji od svega što je do sada Srbija okusila.
Međutim, za uspostavljanje identiteta, Srbija će morati da čeka sam kraj ovog veka, tačnije 2098. godinu, na koju ukazuje progresirani horoskop „berlinske Srbije“ (sekundarna progresija). Tada bi mogli da se ostvare snovi o teritorijalnom ujedinjenju srpskih zemalja, ali da bi došlo do toga potrebno je da prođe skoro čitav jedan vek gde će morati da se menja svest ovog naroda.
Svet u celini bi trebalo od 2025 godine da izađe iz krize, tada će Uran biti u znaku Blizanaca i praviće dobar aspekt (sekstil sa Neptunom i Saturnom u znaku Ovna), što će dati pečat novom dobu. Prisetimo se samo da kada je Uran prolazio kroz znak Ovna (30 – tih godina prošlog veka, došlo je do pojave fašizma i nacizma; kada je bio u znaku Bika, II Svetski rat je bio u toku; a tek sa ulaskom u znak Blizanaca, moglo se govoriti o nekakvom prosperitetu, takozvanom „američkom snu“).
Pisac ovih redova rešio je da se poigra astrokockicama, i da bacajući ih, i iščekujući odgovor, upita: Ko su Srbi?
Odgovor je bio: Saturn u Raku u četvrtoj kući! Zar ne liči taj odgovor na to da smo upravo narod koji je prognan iz Raja, koji kao da je okusio onu od najtežih kletvi: Da Bog da imao, pa nemao!

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

4 Responses do “Svet i Srbija – 2012”

  1. Neko iz mase каже:

    Progresirani horoskop „berlinske Srbije“, pokazuje da se Sunce i Mesec susreću na 3-4 stepenu Strelca, krajem 2012. godine, što označava novi početak za Srbiju, koji će biti bolji od svega što je do sada Srbija okusila.

    OVO ME RADUJE 😀

  2. Kako da ne каже:

    Obzirom da smo dotakli dno dna, mozda nam se neka svetska sila smiluje za ne znam sta pa ce to biti kao neko olaksanje.
    Gluposti!
    Nema naznaka za bilo sta.
    Ne verujem u ovo.

  3. Treba biti realan каже:

    Realno smo na dnu.Od sada i ja mogu da pisem godisnje astro izvestaje za Srbiju.Dakle, samo crnjak: od iskorumpiranih politicara, tajkuna koji manipulisu sistemom i ekonomijom, propalim zdrastvom, gladnim narodom, omladinom bez posla i u ocaju…Rat, to je potrebno.

  4. Neko ko ne veruje u ove gluposti каже:

    Sunce i mesec su se susreli u strelcu pre dva, tri dana i nista se nije desilo.Gluposti!

Ostavite komentar