Promocija knjige Miše Vasića „Globalno društvo i evolucija svesti“

…On je izrazio globalnu potrebu za što većim brojem osvešćenih pojedinaca, čije ideje i energija, zahvaljujući planetarnom ujedinjenju putem savremenih komunikacionih tehnologija, mogu od našeg sveta napraviti bolje mesto za život…

24. juna u prostorijama u ul. Kneza Miloša br. 51 ordžana je promocija knjige Miše Vasića „Globalno društvo i evolucija svesti“.  Knjiga predstavlja prerađenu i proširenu zbirku naučno-filozofskih tekstova koje je autor prethodno objavjlivao u časopisu „Kroz prostor-vreme“ tokom 2010. i 2011. godine.

 

 

Prostor je bio pretesan za sve koji su došli da lično upoznaju autora i čuju renomirane govornike koji su iz svog ugla ponudili viđenje Vasićevog diskursa primenjene filozofije.

dr Velimir Abramović, filozof, osvrnuo se na sadašnji svetski trenutak, u kome je zaboravljena sumersko-pitagorejska osnova nauke, što dovodi do odvajanja nauke od prirode i njenih zakona. On je istakao da je Vasićeva knjiga značajan pomak u autentičnoj koncepciji ujedinjenja sveta baziranoj na naučnoj religioznosti.

mr Tijana Fišić, profesorka i slikarka, čije su slike svojom spiritualnom harmonijom značajno obogatile knjigu, napravila je paralele između verbalnih i vizuelnih načina saznanja i i ekspresije, te istakla Vasićev doprinos otkrivanju sveobuhvatih istina kroz literarni način izražavanja koji je manje pijemčiv i univerzalan od likovnog.

Milovan Stanković, pisac, osvrnuo se na Vasićev nadahnuti,  hrabri i beskompromisni pristup duhovnim temama, koji se ne vezuje ni za jednu religiju, već na univerzalne arhetipove. Stanković je snažno podcrtao Vasićeve uvide vezane za duhovnu osnovu materijalnog sveta. On je istakao i hrabro i korisno uvođenje nove terminologije koja objašnjava pojmove do sada slabo definisane, pogotovo u našoj kulturi, te pohvalio zrelost i kompaknost autora u smislu jezika i stila.

Miša Vasić, autor, istakao je osnovnu ideju svog rada, a to je potreba za prevazilađenjem dotrajalih kulturno-naučno-spiritualnih modela. On je izrazio globalnu potrebu za što većim brojem osvešćenih pojedinaca, čije ideje i energija, zahvaljujući planetarnom ujedinjenju putem savremenih komunikacionih tehnologija, mogu od našeg sveta napraviti bolje mesto za život.

Branka Mraz, iz časopisa KPV, nadahnuto je čitala odabrane delove iz knjige, te davala svoje inspirativne komentare i impresije.

Ukoliko ste zainteresovani za ovo izuzetno osobeno delo, možete ga naručiti kod autora

na telefon 064 1731806

Redakcija KPV poziva i ostale zainteresovane da slede primer inž. Miše Vasića

 

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar