Povećan rizik raka dojke zbog nošenja grudnjaka i hormonske terapije

Piše:  Branka Mraz


Nošenjem grudnjaka limfna drenaža je onemogućena i time povećan rizik od raka dojke. Dodatim hormonima u menopauzi drastično se povećava rizik i smrtnost od raka dojke.
Da li je moguće da nošenje grudnjaka može uzrokovati rak?

Studije pokazuju da ta mogućnost zaista i postoji jer redovim nošenjem grudnjaka limfna drenaža je prekinuta ili otežana i time uvećan rizik od oboljenja. Limfa –sistem za odvođenje otrova je zakočen Krvotok i limpfni sistem su odgovorni da kiseonik kao i hranljive materije stignu do ćelija i produkti razmene materija i otrovi budu udaljeni iu ćelija. Ako se to ne odvija u dovoljnoj meri tokom vremena se može razviti rak.
Pritisak na limpfni sistem pojačava opasnost od raka. Istraživanje objavljeno u European Journal of Cancer bavilo se faktorima koji dopriose nastanku raka dojke. Utvrđeno je da žene koje ne nose grudnjak se više nego upola manje izlažu riziku da obole. Čak i najlaganiji grudnjak vrši pritisak na limpfni sistem.

Izvor: http://www.elsevier.com

Smanjena produkcija melatonina

Druga istraživanja objavljena u stručnom listu Chronobiology International, našla su da redovno nošenje grudnjaka smanjuje produkciju melatonina. Melatonin je snažan, prirodni antioksidans i reguliše pored ostalog ritam spavanja, jača imuni sistem i zadržava prevremeno starenje.
Nema raka dojke bez grudnjaka
Američki naučnici Singer i Grismaijer ispitali su 4.500 žena o njihovom korišćenju grudnjaka. Pri tome su zaključili da 3 od 4 žene koje nose grudnjak 24 sata dnevno, obole od raka. Žene koje nose grudnjak duže od 12 sati na dan izlažu se riziku 1:7 da obole. Ukoliko nose samo retko ili uopšte ne nose grudnjak, od raka oboli jedna od 168 žena.
Izvor: http://www.selfstudycenter.org
Isti naučnici ispitali su i urođenike u Australiji i na Novom Zelandu. Maori na Novom Zelandu koji su skoro potpuno prilagođeni zapadnom načinu života pokazuju isti toliki rizik oboljenja od raka. Australijski Aboridžini se nisu prilagodili zapadnom stilu i kod njih se praktično nije mogao konstatovati rak dojke. Takođe je zaključeno da žene iz drugih kulturnih sredina kao Fidži ili Japan koje su započele sa nošenjem grudnjaka su razvile vidno veći rizik od raka dojke. Interesantno je da postoji i jedan veoma mali broj muškaraca koji obole od ovog raka i to u tačno istoj zastupljenosti kao žene koje ne nose grudnjak.
U sve ovo se odlično uklapaju saznanja dr. Hulde R. Clark, koja se bavila vezom izmedju nakupljenih toksina u organizmu i parazita kao uzrokom raka. (Dr. Clark je nastavljač biorezonantne medicine Zapper ) .  U dojci su nakupljeni toksini iz gornjeg dela tela i u tumoru dojke ona je našla: Barium, aluminijum i titan iz karmina za usne, hrom iz šminke za oči, aluminijum iz dezodoransa, benzol, kalaj i stroncium iz zubne paste PCB i propilen iz spreja za kosu, propilen iz šampona živu, olovo, nikl i tabakmozaik virus iz cigareta…..

Veća smrtnost kroz  hormonsku terapiju

Dodatna hormonska terapija u menopauzi sa kombinovanim estrogenom i progesteronom ne izaziva samo probleme srca i krvotoka i oboljenja od raka dojke, nego vodi do više smrtnih slučajeva kroz zloćudni tumor dojke –Mammakarcinom.
Ovaj zaključak proizilazi iz novog vrednovanja Women’s Health Initiative Study. Analizirani su podatci od 12.788 žena u vremenu od jedanaest godina. Pre toga su 16.608 žena u menopauzi u proseku primale 5,6 god. hormonsku terapiju sa estrogenom i progesteronom ili placebo. Rezltat istraživanja pokazao je u naknadnom posmatranju, da u grupi koja je primala hormone je za 25% slučajeva više nastupio invanzivni rak dojke. Rizik da osim dijagnoze raka dojke budu napadnute i limpfne žlezde porastao je za 78%. Rata smrtnosti od raka dojke podigla se za 96% i opšta verovatnoća smrtnosti porasla je za 57%.
Ovim ne poziva na izbegavanje lekarskih kontrola. Radi se o tome da se informišemo iz različitih izvora i ne oslonimo se jedino na iskaze školske medicine. U pitanju je vaš život!
Upravo stoga čovek mora sam preuzeti odgovornost a ne prebaciti je na ljude u belim mantilima, jer niko sem vas samih neće snositi posledice.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar