Teslini Ne-Hercijanski talasi i “Srce Mudrosti”!

…evo neobične podudarnosti koja ukazuje na to da su Teslini talasi POTPUNO saglasni fundamentalno ontološkim principima Prirode!

Odavde zapravo i proistiće, mogućnost njihove velike korelativnosti sa svim makro i mikro objektima, uključujući i sve forme kosmičkih bio-struktura.

Piše dipl. Inž. Goran Marjanović

Malo je onih koji veruju u stvarno postojanje Ne-Hercijasnskih talasa Nikole Tesle a njihova korelativnost ili bilo kakva veza sa strukturom genetskog koda zvučala bi – najblaže rečeno – naprosto nemoguće! Ipak, savremene spoznaje vezane za analizu aritmetike unutar genetskog koda ukazuju na sasvim suprotnu, prosto neverovatnu ali ipak istinitu činjenicu: SVI BROJEVI KOJI KARAKTERIŠU TESLINE TALASE SU DEKADNI MULTIPLI BROJA 37 – broja koji ima značenje “Srca Mudrosti”!

Ova činjenica je zaista više nego zanimljiva jer broj 037 nije samo unikatan dekadni broj, nego unikatan broj u celokupnom carstvu Prirodnih brojeva !

Inspirisan radom Vladimira Ščerbaka /1/ i motivisan njegovim sjajnim rezultatima, Dr. Tidjani Negadi /2/, profesor teorijske fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu univerziteta u Oranu, Alžir, posvetio se proučavanju univerzalnog genetskog koda. Analizom sadržaja nukleona, potvrdio je i unapredio sjajne rezultate Ščerbakovih istraživanja koja su pokazala da je struktura sadržaja genetskog koda odredjena numeričkom vrednošću i posebnim osobinama broja 037 kojim je, očito, predefinisana strukturna matrica genoma, sadržaoca svih genetskih informacija koje organizam nasledjuje od svojih roditelja!

Kuriozitet, a možda čak i čudo, koje je još pre nekoliko godina – analizirajući očekujuće vrednosti modela KGE za Tesline talase /7/ – pronašao Dr. Tidjani Négadi, jedan od najrespektabilnijih matematičara sveta, je da su svi brojevi koji karakterišu Tesline talase, ukoliko se pomnože odgovarajućim eksponentom broja dest – deljivi sa 37 !!! U pismu koje je, još pre nekoliko godina, uputio autoru ovog teksta, Dr. Tidjani pise: «… Ono što je zaista fascinantno je da su ovi brojevi: 0.037, posebno frekvencija 14.8 Hz, takodje učestanost 11.47 Hz i talasna dužina 741480 m, kada preuredjivanjem decimalnog mesta dobiju vrednosti 37, 148, 1147 i 741480 – svi deljivi sa 37. Vrlo lepo! …».

Prema izjavama samoga Tesle on je, pre više od jednog stoleća, otkrio i u svojim eksperimentima koristio jednu novu vrstu elektromagnetnih talasa koje je nazvao nehercijanskim. To je učinio da bi naglasio njihovu različitost od klasičnih, tzv. hercijanskih elektromagnetnih talasa. Naš problem sada je u tome što postojeća nauka ne priznaje nijednu drugu vrstu elektromagnetnih talasa osim onih čije je postojanje 1888. god. dokazao H.R. Hertz, a koje je svojim jednačinama opisao J.C. Maxwell.

Tako nam se nameće pitanje: možemo li sumnjati u izjave Nikole Tesle, nenadmašnog intuitivnog genija? Njegovo znanje i iskustvo u oblasti kojom se bavio bili su u svemu toliko izuzetni da je prosto neverovatno da je on mogao da učini takvu grešku – da suprotno klasičnim naučnim spoznajama svoja teorijska istraživanja i rezultate eksperimenata objašnjava jednom novom, bitno različitom formom elektromagnetnih vibracija. I još da ih nazove drugačijim imenom …

Obzirom da je Tesla neizmerno voleo Prirodu i uvek vrlo dosledno poštovao njene najosnovnije principe, njegova su dela, nastala bez velikih tehničkih znanja, uprkos neslaganja sa zvaničnom naukom – ipak savršeno funkcionisala. Ovo je ključni razlog koji nam sugeriše da bilo koje Tesline tvrdnje ne bi trebali olako odbacivati. Šta više… Činjenica da su Teslini Ne-Hercijanski talasi zasnovani na zaista posebnom i po mnogo čemu jedinstvenom broju 37 ukazuje i na korelativnost niza parametara njegovih uredjaja sa fundamentalnim konstantama Prirode što bi trebao biti dovoljan motiv mnogim istraživačima za pažljivo preispitivanje svih njegovih nerealizovanih ideja, čak i onih najkontroverznijih.

Posebnost i značaj broja 37 objašnjena je u tekstu Nataše Mišić /6/ našeg vrhunskog eksperta za tu oblast. U svom članku Nataša nas podseća da je, proučavajući čudesnu aritmetiku genetskog koda, još pre desetak godina, kazahstanski naučnik Vladimir Ščerbak otkrio potpuno preciznu aritmetiku koja je bila strogo određena dekadnim brojem 37. Jednostavnost kao krajnji domet savršenstva, osnovni je princip funkcionisanja Prirode i iskazan je ovim zaista jedinstvenim brojem, koji omogućuje ciklično permutovanje kodona i savršeni balans nukleona odgovarajućih aminokiselina. Istraživanja su pokazala da je broj 37 u svojoj formi 037 jedini dekadni broj koji se ravnomerno umnožava cikličnim permutovanjem svojih cifara, da ima svoje analogone u drugim brojevnim sistemima, da ima mogućnost numeričkog, geometrijskog i aritmetičkog samosličnog umnožavanja, dajući time osnov fraktalnoj strukturi Prirode …

Citat /6/ : «… Kada sve to sumiramo, shvatamo da broj 037 nije samo unikatan dekadni broj, već je 037 unikatan broj u celokupnom carstvu Prirodnih brojeva.

Ko to stoji iza ovog i ovakvog savršenstva Prirode otkrivaju nam stara teozofska učenja. Gematrija, hebrejsko učenjeo numeričkim vrednostima slova/reči, govori da prvi veći poligonalni broj u obliku heksagrama jeste broj 73 koji ima značenje Mudrost, a pošto se u njega može upisati heksagon, i to 37, to onda 37 ima značenje Srce Mudrosti, dok kada se ova dva ogledalno simetrična broja spoje u formu 373 daju fraktalnu zvezdu koja se sastoji od 7 heksagrama 37 i 6 heksagona 19, pri čemu broj 373 ima značenje Logos, Reč ili Gospod. …”. Kraj citata.

Sa aspekta Modela KGE /3/), Ne-Hercijanski talasi Nikole Tesle su zaista sasvim realno moguće postojeći Stabilni objekat Jedinstva, baš kao što su to i svi ostali, nauci do sada poznati, objekti korpuskularne ili talasne prirode. Od univerzuma, galaksija, protona, fotona,…, do oblasti  ljudskog mišljenja i dalje. Prema našim teorijskim i praktičnim istraživanjima Teslini talasi su dimenziono složenija forma energetskih tokova, pri čemu bi jedna od njihovih «projekcija» u nama dostupan deo Realnosti (3 prostorne i 1 vremenska dimenzija) mogla biti ono što savremena nauka naziva talasima nepostojanog moda (talasi koje karakteriše negativna talasna dužina, /4/). Po našem mišljenju, Teslini talasi, iako ne u celosti, nego više u smislu njihove niže-dimenzionalne „senke“, mogu se smatrati posebnom formom elektromagnetnih talasa koji su delomično obuhvaćeni Maxwell-ovom teorijiom, ali ih karakteriše negativan talasni broj, te – sa tog aspekta – imaju imaginarne kvalitete.

U skladu sa našim Modelom /3/, očekivana forma Teslinih talasa su longitudinalne, ali u osnovi višedimenzionalne oscilacije (4D «disanje») čija projekcija u našu (3D prostor + 1D vreme) realnost ima oblik cikličnih, rastuće-opadajućih, naizmeničnih spiralnih energetskih vrtloga.

Suština našeg Modela zasnovana je na hipotezi (H3) po kojoj Lorentzov koeficijent za odnos brzine svetlosti i Maxwellove konstante ima vrednost baš 0.037! Samim tim se značaj i važnost broja 0.037 za svet u kojem živimo nikako nemože prenaglasiti jer je duboko utkan u čitavu njegovu strukturu, od makro preko mikro do hiper svemira, čineći tako neku vrstu osnovne matrice Božanske Kreacije.

Teslini talasi su proistekli iz Modela KGE /3/ koji ih je predvideo kao Stabilni objekat reda kvantiranosti +9. U skladu sa postavkama Modela očekujuće vrednosti osnovne (Komptonove) frekvencija tog objekta, tj. Teslinih talasa, je 14.8 Hz. Maksimalnoj čestičnoj energiji Stabilnog objekta k9 odgovara frekvencija od 404 Hz, odnosno talasna dužina od 741480 m. Frekvencija od 11.47 Hz je poznata kao Teslina frekvencija jer njena vrednost proističe iz gabarita Zemljine kugle koju je Tesla koristio kao rezonator /5/.

Činjenica koju je uočio Dr. Tidjani Negadi – da su svi brojevi koji karakterišu Teslne talase dekadni multipli broja 37 – ukazuje na njihovu potpunu saglasnost sa Prirodom. Ovo je veoma čvrst dokaz da je Tesla zaista sledio osnovne kosmičke principe. Samim tim, za nas, i postojanje njegovih nehercijanskih talasa je sasvim nesumnjivo. Onima koji u to ipak ne veruju preporučujemo da pažljivo prouče njegove izvorne radove i originalne iskaze.

Emisija “Polarotor Specijal”, televizije Kopernikushttp:   http://kpv.rs/?p=1333

www.ibmraz.com 

TESLINI TALASI U SLUŽBI 21 VEKA  http://kpv.rs/?p=24
Tajna Teslinih kalemova http://kpv.rs/?p=743http://kpv.rs/?p=74
Ostvarivost Tesline ideje bežičnog prenosa energije http://kpv.rs/?cat=4

Literatura:

 

1. Arithmetic inside the universal genetic code, Vladimir I. shCherbak,

.   http://www.whatabeginning.com/Misc/Genetics/Abstract.htm

2. A Connection between Shcherbak’s arithmetical and Yang’s 28-gon polyhedral “views” of the genetic  . .   code, Tidjani Négadi, http://biochempress.com/Files/IECMD_2003/IECMD_2003_060.pdf

3. Model Kvantirane GustineEnergije, www.beotel.net/~gmarjanovic/srobjden.html.

4. “Superluminal signal velocity”, G. Nimtz, Ann. Phys. (Leipzig) 7 (1998) 7-8, 618 624.

5. Canadian Patent 142,352 “Improvement in the Art of Transmitting Electrical

Energy Through the Natural Mediums”.

6. Dr sci. teh. Nataša Mišić, Da li znate da broj 37 ima značenje „Srce Mudrosti“,

.   http://www.ninicninic.com/vesti/.

7. Teslion as Tesla’s waves quant carrier illustration, http://users.beotel.net/~gmarjanovic/gwmm.html

 

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

4 Responses do “Teslini Ne-Hercijanski talasi i “Srce Mudrosti”!”

 1. NIKOLA каже:

  Još jedan u nizu sjajnih članaka o Teslinim otkrićima. Numeričke zakonitosti opisane u radu su zaiste fascinantne i bar za mene sasvim neočekivane. Interesantna je podudarnost, da se jedna od frekvencija koje se pominju, a to je 404Hz pojavljuje i u muzici, da li slučajno? To je ton „kamerno A“ frekvencije 404Hz, na koji se štimuju svi simfonijski orkestri….

 2. Miroslav каже:

  Jos jedna „slucajnost“ su brojevi adresa u Beogradu:

  Memorijalni centar Nikola Tesla, Bulevar Despota Stefana 37

  Matematicka gimnazija, Kraljice Natalieje 37

  Slucajno?

Ostavite komentar