Nova saznanja: Posle infarkta ne mirovati!

Do sad je nakon infarkta važila najviša deviza: apsolutno mirovanje. Sasvim pogrešno, tvrde renomirani naučnici, srce se brže oporavlja ako mora da radi.

Svakodnevno se događa hiljadama ljudi: smetnja u krvotoku  srčanog mišića vodi do odumiranja delova tkiva  i u ekstremnom slučaju može završiti smrću, postoji puno uzroka za infarkt miokarda .
Do sad su medicinari određivali pacijentima apsolutno mirovanje najmanje mesec dana.  Postalo  je važno napustiti predstavu po kojoj je srcu posle infarkta potreban samo mir.
Od koristi je jednu nedelju posle infarkta postepeno,  korak po korak započeti sa telesnim aktivnostma, jer se srce brže oporavlja ako mora da radi.
Do toga se došlo analiziranjem 31 israživanja na 1634 pacijenta. Pokazalo se da profitiraju pacijenti koji kontinuirano treniraju najmanje šest meseci najviše profitiraju..
Aktivnosti gde je potrebna izdržljivost kao hodanje, vožnja bicikla i plivanje se preporučuju jer se tako srčani mišić efektvno trenira što deluje posebno povoljno na srce.

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar