Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/content/89/7929989/html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287

Nikola Tesla otkriva longitudinalne geostacionarne električne valove!

Ovde su dve udarne teme za svet naukei. Teslin električni talasi već 120 godina iritiraju fizičare jer ne znaju kako bi ga „ukrotili“ i uklopili u jednčine klasične elektrodinamike. Kako izgleda to je pošlo za rukom  dr. Ivanu Simatoviću.

Nikola Teslaje u svojem VN laboratoriju u Coloradu Springsu početkom srpnja 1899. godine, dok su jedne olujne noći u daljini žestoko sijevale munje, mjerenjem kohererom otkrio postojanje dotad fizici nepoznatih i s rakursa klasične elektrodinamike konceptualno spornih prirodnih geostacionarnih longitudinalnih električnih valova ekstremno niskih frekvencija u rasponu od desetak pa do nekoliko desetaka Hz. Oni su živahno i dugotrajno uzdužno titrali u ograničenom prostoru između ioniziranih oblaka (ili niže ionosfere) i tla. Pritom im je jedan čvor uvijek bio na tlu, na mjestu udara munje.Ti egzotični stupičasti električni stojni valovi ekstremno velike valne duljine su se, zbog “nedopuštenog”uzdužnog titranja električnog polja u rezonantnoj šupljini između oblaka i tla te izostanka pratećeg magnetskog polja, bitno razlikovali od do tada u fizici jedino poznatih hercijanskih TVEM valova s posvuda uzajamno ulančenim i sinkrono titrajućim EiHpoljem. Tesla ih je zato nazvao nehercijanskim valovima.

Teslini nehercijanski talasi

Diferencijalne jednadzbe klasicne elektrodinamike i njihovo redefiniranje

Podelite članak:
Podelite putem email-a Podelite ovaj tekst na facebook-u Podelite putem Twitter-a
Možete ostaviti komentar, ili povratni link sa vašeg sajta.

Ostavite komentar